Donald Duck er LIVE med McCann

Arbeid av McCann Oslo

«Et #avkvekk fra virkeligheten!» er Donald Duck & Cos nye kommunikasjonskonsept. Det er utarbeidet i samarbeid med McCann Oslo og deres LIVE365-tjeneste.

– Alle barn har behov for små avkvekk fra en hektisk hverdag. Et avkvekk kan være så mangt. For noen vil det være en rolig lesestund, for andre vil det være et dypdykk i et fantasifullt drømmeunivers. Uansett får man en tiltrengt pause, og leselyst og mestring med på kjøpet, sier Bente Skogsrud, markedssjef i Donald Duck & Co. Hun viser til en leseundersøkelse som viste at 8 av 10 barn liker å lese Donald. Her var det en sterk sammenheng mellom høy Donald-leseglede og høy generell leseglede. 

– Vi ønsker med «Et #avkvekk fra virkeligheten» å først og fremst minne foreldre om rollen Donald Duck hadde for dem selv og fremdeles har for barn i dag. Dagens barn både trenger og fortjener de samme avkvekkene vi voksne hadde de vi var små, sier Skogsrud. 

365 dager i året

– Dette er ikke en tradisjonell reklamekampanje med høyt trykk i en kort periode. Med lett tilgang på store og små avkvekk skal vi sørge for å få så mange som mulig  foreldre til å videreføre magien de opplevde selv til sine barn 365 dager i året.  Og da må vi være der foreldre er når de tar sine avkvekk fra virkeligheten med en historiefortelling som tilfører verdi til deres voksne «Donald-pause» slik at vi øker interessen og salget,  sier Joakim Vars Nilsen, leder av LIVE365 i McCann Oslo. 

På aktivitetsplanen står blant annet innsamling av eksempler på avkvekk via Instagram, Snapchat, Twitter og Facebook. Kjente og kjære karakterer skal ta ukentlige økter som Andebys stemme i sosiale medier. Politimester Fiks & Co twitrer fra Andebys Operasjonssentral. Onkel Skrue kommenterer finandsnyheter på LinkedIn. Duckifiserte karakterer fra Donald-bladet, som Fetter Fjontug og Blah Blahlum skal ikke bare finnes som karakterer i papirutgaven, men er gjort sprell levende med egne konti på Twitter. 

Du kan også se én av i alt 15 småfilmer som også skal ut før sommeren her (YouTube)


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.