«The Comfy Challenge»

Arbeid av Los & Co

SAS og LOS&CO kåret norsk mester i søvn på Oslo lufthavn Gardermoen.

SAS’ nye langdistansekabin ble lansert i mai, med blant annet nye stoler i SAS Business. For å teste de nye stolene som kan felles ned til flatt sengeleie, arrangerte SAS en konkurranse i å sovne så raskt som mulig i rushtiden i avgangsområdet på OSL.

For mange reisende som flyr langdistanse er det viktig å få god søvn og være uthvilt ved ankomst. Under utviklingen av SAS nye langdistansekabin var nettopp en god søvnopplevelse et av de viktigste ønskene fra frekvente reisende. Dette har SAS tatt spesielt hensyn til i nye SAS Business.

Søvnkonkurransen i den nye stolen ble gjennomført ved hjelp av elektroder som registrerte hjernefrekvensen på deltagerne og var nøye overvåket av en søvnforsker som kunne se de ulike søvnfasene deltakerne gikk gjennom. Hver av de tilfeldige reisende som deltok i konkurransen, fikk utdelt sovesett med dyne, søvnmaske og ørepropper og hadde 15 minutter på seg til å sovne. Vinneren klarte det på bare seks minutter og tre sekunder, midt i bråket blant andre reisende som passerte i avgangsområdet, og belønnes nå med en reise for to til New York i SAS nye langdistansekabin.

– Det er jo et uttrykk som heter «the proof is in the pudding». Vi er veldig stolte over stolen, og er så trygge på dens komfortegenskaper at vi ønsket å la folk få prøve selv, med medpassasjerer som tilskuere, sier Marianne Orderud, markedssjef i SAS,

De såkalte fully flat-stolene res opp med sengeklær fra Hästens og i kabinen er det installert moodlight som gir spesiell atmosfære under de ulike delene av en flygning. SAS er også blant de første som har WiFi på langdistansefly. Det lanseres nå ett fly i måneden med de nye kabinene, og fra høsten kommer den første av de nye Airbus 330 Enhanced i rekken av de nye langdistansemaskinene i SAS flåten.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.