ANTI bak ny TV 2-kanal

Arbeid av ANTI

I dag lanseres TV 2s nye nisjekanal TV 2 Humor. Den visuelle profilen til kanalen er utviklet i samarbeid med Anti.

I dag lanseres TV 2s nye nisjekanal TV 2 Humor. Kanalen skal leve opp til navnet sitt ved å fylle hele sendeflaten med humorserier som «Modern Family», «2 Broke Girls», «Fresh Prince of Bel Air» og «That 70s Show», i tillegg til ferske avsnitt av «The Tonight show med Jimmy Fallon».

Den visuelle profilen til kanalen har TV 2 utviklet i samarbeid med Anti, som for første gang bryner seg på kanalinnpakning og omfattende motion design. Byrået fikk jobben etter en internasjonal konkurranse.

– Det er ingen tilfeldighet at nettopp Anti er valgt. De har en unik konseptuell tilnærming, og en forståelse for historiefortelling som bygger bro mellom design og kommunikasjon, sier Karen Philippenko, direktør for visuell kommunikasjon i TV 2.

Anti og TV 2 har tatt utgangspunkt i tekstmarkøren når de har utformet det visuelle uttrykket.

– Der tidligere historieforelling startet med et pennestrøk, starter mesteparten av skriftlig historiefortelling nå med en blinkende markør. Denne markøren tar nå TV 2 Humor eierskap til, sier Philippenko.

Markøren skal gi en følelse av tilstedeværelse, og opprettholde ideen om at det alltid sitter en kommenterende, morsom, ung «dude» på den andre siden av skjermen og skriver.

– Med tekstmarkøren som en digital hallodame eller en aktiv twitterprofil, kommenterer identiteten på utsagn fra Jimmy Fallon, skriver ut sleivete kommentarer, endrer på programtitler og oppfører seg generelt som en rabagast bak spakene. På denne måten skaper vi en morsom kommunikasjon mellom kanalen og seeren for og komme nærmere hverandre, sier Kjetil Wold gründer og partner i Anti.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.