Animert om tungt tema

Mikrofilm har produsert en profilfilm for RVTS Sør, som er et offentlig ressurssenter for vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging.

61357 9f3d7 original
61360 2df83 original
61363 292ac original
61366 2e2ba original

Senteret rådgir mennesker og miljøer som blant annet jobber med utagerende og aggressive barn.

– For oss har det vært en glede å jobbe med RVTS Sør, sier produsent Lise Fearnley. – Vi har fått masse tillit hele veien, og dette er en film vi er stolte av å ha laget.
Barna det handler om har vært gjennom svært traumatiske opplevelser, vold, overgrep, omsorgssvikt eller flukt fra krig og katastrofer. Likevel blir de ofte opplevd, og omtalt som vanskelige.
– Det er alltid en utfordring å å komprimere ned mye informasjon til ett eneste budskap, som lar seg formidle på noen sekunder, sier regissør Hanne Berkaak. – Heldigvis har vi hatt en modig og konstruktiv oppdragsgiver.
Filmen er i hovedsak rettet mot profesjonelle miljøer, men den har et budskap som kan ha gjenklang hos flere: Hvordan vi kan møte mennesker, og særlig barn som har det vondt.
– Samarbeidet med Mikrofilm har vært sjeldent. De fikk mange ord fra oss og om oss. De klarte å finne kjernen i budskapet, ga oss bilder og musikk tilbake som går rett til hjertet. Samarbeidet har ikke bare vært fruktbart, men berørende og morsomt. Mikrofilm er opptatt av kvalitet i alle ledd og bidrar til et løft for oss. Filmen sprer seg raskt, deles, og har allerede mange treff. For oss er filmen et verdidokument som vi tror kan være med å gjøre verden litt varmere, sier kommunikasjonsleder ved RVTS Sør, Eva Dønnestad.

Involverte byråer

Mikrofilm