Vil vekke norske bilister

Arbeid av Tjarnargatan

Tirsdag lanserte Trygg Trafikk sammen med Gjensidige en ny trafikksikkerhets-kampanje. Målet er å få flere norske bilister til å holde fokus på veien.

En av tre nordmenn er uoppmerksomme bak rattet, viser en ny undersøkelse gjort for Trygg Trafikk og Gjensidige. Derfor lanserte de tirsdag sammen «Hold fokus», en helt ny og annerledes kampanje på gocart-senteret Huysman Karting i Oslo. Målet er å endre holdningene til norske bilister, og å redusere antallet ulykker som følge av førerdistraksjoner. Kampanjens viktigste element er en interaktiv film og Facebookapplikasjon, hvor du selv spiller en viktig rolle i filmen.

– Kampanjen er kjempeviktig. Rundt 30 prosent av alle trafikkulykker skjer fordi føreren er uoppmerksom. Å lese en SMS mens du kjører tar i gjennomsnitt 23 sekunder, og det er tid du ikke følger med på veien. I denne personlige filmen blir du en del av handlingen, og tror det vil engasjere og bidra til at folk deler det viktige budskapet videre med venner og kjente, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Interaktivt og virkelighetsnært

Utgangspunktet for kampanjen er hentet fra Island, hvor en liknende kampanje spredte seg som en farsott i sosiale medier i 2013. Den norske kampanjen er videreutviklet i samarbeid med 
PR-operatørene, og det er Sheriff Film som har produsert filmen. Løsningen integrerer mottakerens Facebookprofil med i filmen. I tillegg kommuniserer løsningen direkte med mottakerne underveis gjennom deres egen mobiltelefon i form av SMSer og oppringning. 


– Vi satser sammen med Trygg Trafikk på en utradisjonell  kampanje for å minne folk på hvor farlig det kan være å lese en tekstmelding i trafikken. Vi tror den spesielle, interaktive løsningen både vil vekke oppmerksomhet og gi større effekt enn en tradisjonell reklamekampanje, sier markedssjef Gro Grotle i Gjensidige.

Profilerte støttespillere

Under lanseringen fikk tilskuerne oppleve hvilke konsekvenser mobilbruk i bil kan få, gjennom et gokartløp utenom det vanlige. Kampanjens profilerte støttespillere konkurrerte ved å kjøre gokart, samtidig som de skulle besvare SMS-spørsmål på mobilen. Det var det de færreste som mestret. Til og med racingsjåfør Molly Pettit hadde problemer.


– Dette var utrolig vanskelig. Nå kjørte vi ikke veldig fort, og det er skremmende at noen gjør dette i 100 km/t på norske veier. Det er nesten som å kjøre med bind for øynene. Dette var virkelig en tankevekker, sa Pettit.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.