Stavanger Symfoniorkester spiller på andre strenger

Arbeid av HEISHOLT INC og Bulldozer Film

Stavanger Symfoniorkester lanserer «The Nordic Sound» med en film laget av Heisholt Inc., Bulldozer Film og Bacon.

Stavanger Symfoniorkester og kommunikasjonssjef Gaute Aadnesen fikk stor oppmerksomhet rundt sin utradisjonelle reklamefilm «Rhapsody» for to år siden, regissert av Christian Holm Glad. Filmen ble ble annet nominert i UK Music Video Awards, og ble shortlistet i NY Festivals. 

– Vi konkurrerer om folks oppmerksomhet på lik linje med andre merkevarer. I samarbeid med Heisholt Inc og Bulldozer Film ønsker vi derfor å bryte med det tradisjonelle klassiske orkester-uttrykket. Kunst og klassisk musikk skal utfordre sansene, det må kommunikasjonen vår gjøre også. Til glede, nysgjerrighet og provokasjon, sier Aadnesen. 

Langsiktig og ambisiøst

– SSOs største konkurrent er ikke andre klassiske orkestre, men sofaen og «The Walking Dead» og «Stjernekamp». For å starte et langsiktig og ambisiøst arbeid om å få den rette oppmerksomheten, har vi pakket inn sjela til SSO i konseptet «The Nordic Sound». SSO ønsker også og bli sett på som et spennende og attraktivt orkester i utlandet, og det å snakke om vår nordiske arv, frihet og levesett, og hvordan det påvirker SSOs kunst, synes i alle fall vi er meget spennende, sier Erik Heisholt i Heisholt Inc.

Konsept, idé og film er resultatet av et tett samarbeidsprosjekt mellom Christian Holm-Glads produksjonsselskap Bulldozer Film, Heisholt Inc og SSO. 

Friheten til å leke

– Vi jobber ekstremt tett sammen som en gruppe. Ideene og resultatet blir så mye bedre, mer ekte og annerledes dersom vi ikke tenker i tradisjonelle båser som at det er kreatørene i byrået som eier og bestemmer over den kreative prosessen. Det er bare helt naturlig og jobbe slik, sier Heisholt. 

– Vi ønsket å skyte hendelser man ofte forbinder med urbane filmer, satt i nordisk natur der Stavanger Symfoniorkester henter sin inspirasjon fra. Filmen «The Nordic sound» handler mest av alt om den nordiske friheten til å leke, til å gjøre akkurat som man vil, til å være sint og ikke minst frihet til å elske, sier regissør Christian Holm-Glad.

Christian Holm-Glad er representert av Bacon


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.