Mathallen tar juleribba utenlands

Arbeid av Kulturmeglerne

Mathallen er blitt en matattraksjon. Når jula står for tur satser de derfor på YouTube med håp om å nå både norske og internasjonale seere.

– Vi gjør mye spennende på Mathallen og har videodokumentert mye, men vi har ikke jobbet så strategisk med innhold på YouTube som nå. Denne julen ønsket vi å lage julematvideoer som er søkbare for publikum når de trenger dem, forteller Daglig leder i Mathallen, Frode Rønne Malmo

I samarbeid med Kulinarisk Akademi og Kulturmeglerne har de produsert en rekke julematfilmer som tar for seg de ulike fasene i julemåltidet. Målet har vært å være en fullserviceleverandør av det norske ribbemåltidet for publikum. 

– Julemåltidene er årets viktigste måltider for mange, og vi vil gjerne hjelpe alle til det perfekte resultatet, forteller Malmo. 

Tar ribba utenlands

Det er ingen hemmelighet at det norske folk elsker julemat, men for Mathallen har det også vært viktig målgruppe å tilrettelegge innholdet for turister og andre fremmedspråklige.

– Mathallen er en turistdestinasjon og huser mange besøkende i løpet av året, og mange av dem snakker andre språk enn norsk. Vi vil at også de skal skjønne hvor bra julemattradisjonene våre er, sier Malmo. 

– Interessen for norsk julemat er økende i våre naboland, så det har vært viktig for oss å gjøre det norske julemåltidet tilgjengelig for et internasjonalt publikum, og en del av det trendy skandinaviske kjøkkenet. 

For å nå ut har Mathallen segmentert godt og brukt internasjonale plattformer.

– Vi har oversatt noen av filmene til engelsk og det er blitt brukt engelske tagger for å spre videoene på søk. For å øke spredningen har vi blant annet benyttet oss av internasjonale plattformer som Imgur og Reddit for å drive trafikk til kanalen, opplyser Tor Hernan Floor i Kulturmeglerne.  

– Av responsen ser vi at interessen for norsk julemat er stor, og det er kult at noen nå har tilrettelagt disse tradisjonsrike rettene for flere enn bare det norske folk.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.