Aksel Lund Svindal smelter sitt første VM-gull

Arbeid av TRY

Aksel Lund Svindal har smeltet om sitt aller første VM-gull. Samtidig lanserer han et pengefond for å fremme idrettsglede.

Folk flest er svært opptatt av å ha god mobildekning. Telenor jobber hver dag for å tilby høyest fart og best dekning i sitt mobilnett, og for å understøtte dette, har de tatt i bruk det ultimate fartssymbolet til verdens raskeste mann på ski.

I dag presenterer Telenor nyhetene om at Aksel Lund Svindal har smeltet om sitt aller første VM-gull i utfor, at gullpartiklene fra medaljen skal bli en del av tre millioner SIM-kort og at alpinisten samtidig lanserer et pengefond for å fremme idrettsglede.

Leder for mobilvirksomheten i Telenor, Bjørn Ivar Moen, sier arbeidet med dette har vært en krevende, men spennende prosess for teleoperatøren.

– For oss er det viktig å ta en posisjon på fart. Vårt mobilnett skal gi kundene våre markedets beste fartsopplevelser, og ingen er en bedre fartsambassadør enn Aksel. På alle måter føles det riktig å samarbeide med ham om opprettelsen av Akselfondet. Vi har et langt og godt sponsorsamarbeid med ham, og begge jobber for å bli raskest mulig, enten det er snakk om mobilnettet eller i alpinbakken, sier Moen.

Ultimat fartssymbol

Historien starter med at Telenor ga TRY Reklamebyrå en brief i fjor høst der hovedpoenget var et ønske om tydeligere fokus på at selskapet har Norges raskeste mobilnett.

– Vi grep tak i utfordringen som ligger i at man man ikke med det blotte øyet ser forskjell på mobilnett, man må selv oppleve forskjellene. Og SIM-kortene er enda vanskeligere å skille, de fleste tenker nok bare på SIM-kortet som en liten plastbrikke du setter inn i mobilen. Vi ville bygge opp om Telenors løfte om at selskapet tilbyr det raskeste mobilnettet og gjøre noe nytt med SIM-kortet. Fremtidige SIM-kort fra Telenor symboliserer at selskapet leverer dekning på øverste pall, sier Eirik Sørensen fra Try.

Sammen med sin partner, Finn Knudsen, tok Sørensen utgangspunkt i Aksel Lund Svindal. Som mangeårig utøver på alpinlandslaget har han lenge hatt Telenor som hovedsponsor.

– Aksel er en av tidenes største alpinister og verdens raskeste mann på ski. Beviset på det har blitt hengt rundt halsen hans ved flere anledninger, og hans aller første VM-gull i utfor må være det største symbolet på fart. Og for å minne folk på at Telenor har det raskeste mobilnettet tenkte vi at den medaljen skulle bli en del av hvert eneste SIM-kort, sier Sørensen.

TRY-teamet foreslo derfor å smelte om medaljen, pulverisere den, for så å feste små gullfnugg på 3 millioner SIM-kort til mobiler, nettbrett og PC-er. På den måten får hele folket muligheten til å eie en bitteliten del av Lund Svindals første VM-gull.

Sunnaasstiftelsen først ut

– Vi likte dette konseptet og er glad for at vi endelig har fått realisert det. Aksel er svært folkekjær. Når han vinner gull føles det som om resten av Norge vinner gull. Derfor er håpet at å dele denne ene medaljen med så mange vil oppleves som positivt og i Aksels ånd, sier leder for Advertising & Media i Telenor, Karianne Salicath.

Da ikke bare Telenor, men også Aksel tente på ideen, foreslo han selv å knytte dette til opprettelsen av et fond. Aksel har flere saker han brenner for.

Aksel og Telenor ble enige om å opprette et fond i Aksels navn som jevnlig skal dele ut bidrag til mottakere som fremmer idrettsglede. Første mottaker er Sunnaasstiftelsen. Den mottar 250.000 kroner. Framover er planen at det blir jevnlige donasjoner til gode formål som Aksel plukker ut.

Mer fakta om Aksel-fondet:

www.akselfondet.no

Fakta om smeltingen:

  • Den 91 gram tunge gullmedaljen er blitt pulverisert til 120 millioner ørsmå partikler.
  • Ca. 40 av disse partikler blir å finne i hvert nye SIM-kort som Telenor utsteder, inkludert til mobiler, nettbrett og PC-er.
  • Til sammen vil tre millioner SIM-kort inneholde fnugg av Aksels VM- gull.

 Fakta om Aksel Lund Svindal:

  • 33 år, fra Kjeller.
  • Har 11 mesterskapsmedaljer, inkludert seks gull.
  •  Vant sitt første VM gull i utfor i Åre i 2007.
  • Den nordmannen med flest enkeltseire i verdenscupen (32).
  • Vinner av den sammenlagte verdenscupen i 2007 og 2009.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.