En ekte bohem fra fjord’n

Arbeid av FRANK.

Bohemian Lager er første ølet i det nye produktkonseptet «Gutta på Loftet» fra Grans.

– Til tross for at deler av bryggeriet er betraktelig modernisert de senere årene, skjer mye av arbeidet her på bryggeriet fortsatt på gamle måten, forteller Edvard Gran. Han er tredje generasjon Gran, og yngste av de tre brødrene som i dag driver bryggeriet. 

– Blant annet skjer arbeidet på maltloftet fortsatt som det gjorde i gamledager. De tunge sekkene med malt blir transportert opp her på loftet og helt for hånd ned i tankene i bryggeriet under, fortsetter han.

– Bryggeriloftet har også alltid vært et sosialt sted hvor det diskuteres livlig blant gutta om både råvarer og brygging, sier Gran. Mange av de ansatte har vært her i mange år og faktisk har enkelte stillinger godt i arv fra far til sønn. Slik blir mye av kunnskapen godt bevart i veggene her hos oss og engasjementet er høyt. Det er nettopp dette engasjementet som er grunnen til at vi valgte å gi gutta på maltloftet en utfordring med å sette et eget brygg, slik de mente det beste ølet skulle smake.

– Lidenskapen for produktene deres er helt tydelig for alle som besøker bryggeriet her i Sandefjord, sier senior designer Geir Lysbakken i FRANK. Reklame- og designbyrået har jobbet med bryggeriet siden 2011. 

– Ønsket om å skape gode produkter og utfordre det etablerte har helt tydelig gått i arv gjennom tre generasjoner i Grans, fortsetter Lysbakken. Her hviler de aldri lenge på laurbærene fra forrige suksess, før de er i gang med nye ideer.

Tanken om å la de ansatte utvikle et eget øl, er jo et godt eksempel på dette. Og ettersom prosessen resulterte i flere fantastiske produktideer, valgte vi å ta ideen helt ut å utvikle en helt ny merkevare. Med utgangspunkt i at mye kunnskap om råvarer og brygging, sitter godt i veggene her på det gamle maltloftet, var det naturlig at vi kalte det nye produktkonseptet for «Gutta på Loftet».  

Først ut fra «Gutta på Loftet» er en Bohemian Lager, som er en lys, forfriskende og lettdrikkelig lager som kommer til å passe perfekt til lange og lyse sommerkvelder i parker og på svaberg, avslutter Lysbakken.

Les mer om «Gutta på Loftet» her.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.