Jon Øigarden i djevelsk filmlansering

Arbeid av One Big Happy Family

Regissør Mathis Fürst og One Big Happy Family har laget utradisjonell film i anledning USA-lanseringen av selvhjelpsboka «Hell Week» av Erik Bertrand Larssen.

Filmen, som preges av nordic noir på den visuelle siden og selsom technomusikk på den lydmessige, er en del av mentaltrener og motivasjonsguru Erik Bertrand Larssens lansering av boka «Hell Week» i USA. Han har ønsket å lage en utfordrende og annerledes film for å gjøre folk nysgjerrige på bok og konsept.

– Når du blir spurt om å lage film med Jon Øigarden som en djevelskikkelse og med et tema som er så tett på eget liv, da er det klart du takker ja. Som regissør er jo dette hånda rett i godteposen, sier regissør Mathis Fürst.

– Jon har en helt unik energi både foran og bak kamera. En energi som vi mener representerer boka og konseptet «Hell Week» på en god måte, sier Fürst.

Leken og lettbent

Øigarden og Fürst har jobbet sammen tidligere, blant annet i tv-serier som «Lyckliga gatan» og «Helt perfekt» samt Norges første reality-parodi som spillefilm, «Get Ready to Be Boyzvoiced» (2000).

Selv om grunnproblematikken i «Hell Week» er alvorlig, er boka lagt opp på en ganske leken og lettbent måte. Dette ville Fürst og Øigarden ta videre til filmen.

– Vi ønsket å gi filmen et høyoktan driv og en leken tone. Når man snakker om «de store spørsmålene i livet» er det fint å unngå for mye patos. Humor, technomusikk og en visuell stil à la nordic noir er elementer vi har lekt oss med, sier Øigarden og Fürst.

Det viste seg at mange andre også ville være med på leken. 

– Vi har vært heldig og fått med noen av de flinkeste folka i bransjen i en prosess preget av dugnadsånd. Manuset er ved Lars Joakim Grimstad fra Try, fotograf er Daniel Voldheim, klipper er Paal Rui og musikk og lyddesign ved Ohlogy, forteller Fürst.

– I denne prosessen ba Erik oss flere ganger om å gutse isteden for å seife. Det er jo perfekt coaching fra en kunde, forteller Øigarden og Fürst.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.