Årets viktigste kaffepause

Arbeid av McCann Oslo

Nå får kvinner over 25 gratis kaffe hos Baker Hansen hvis de bruker kaffepausen på å ringe fastlegen og bestille celleprøve.

McCann Oslo står bak kampanjen som er et samarbeid mellom Kreftforeningen, Det Nye og Baker Hansen.

– Skremmende mange unge kvinner dropper å ta celleprøven som gjør at de kan unngå livmorhalskreft, forteller Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. 

#Sjekkdeg lyder oppfordringen som skal få kvinner til å unngå livmorhalskreft. Hvert år diagnoseres rundt 300 kvinner med krefttypen, og ca. 70 mister livet som følge av sykdommen. Samtidig er dette en krefttype som faktisk kan behandles, så lenge den oppdages. Derfor oppfordres alle kvinner fra 25 år å ta celleprøve. Den livsviktige jobben de selv må gjøre er å ringe fastlegen for timebestilling.

– Dette havner dessverre i glemmeboka hos mange, fortsetter Ryel. – Derfor vil vi sette fokus på hvor viktig det er å sjekke seg, samt hvor enkelt og raskt det egentlig er å ta opp telefonen og ringe fastlegen. Du kan gjøre det i en helt vanlig kaffepause!

Det er McCann Oslo som står bak kampanjen som gjennomføres hos alle Baker Hansens filialer denne uken. Alle kvinner over 25 år får kaffen gratis, så lenge de lover å bruke kaffepausen på noe veldig viktig, nemlig å ringe fastlegen og bestille time for celleprøve.

– Det har vært utrolig givende å få jobbe med denne kampanjen, og vi er imponert over engasjementet til både Kreftforeningen, Det Nye og Baker Hansen. Og takk til Sagveien for god hjelp!, sier Ingrid Lea, kreatør i McCann.

Aktiviteten er en del av den større #sjekkdeg-kampanjen som går gjennom hele september i redaksjonelle flater, sosiale medier og på nett.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.