Barnebruden i Malawi

Arbeid av JCP PR & Advertising

Årets jenteaksjon er live med en ny podcast–serie fra Plan Norge.

I august reiste JCP Ignite og produksjonsselskapet Både Og til Malawi sammen med Plan for å lage innhold til årets jenteaksjon. Teamet fulgte en ungdomsgruppe som forsøkte å stoppe et barnebryllup, og reisen resulterte i Barnebruden, en podcast-serie på fire episoder.

Handlingen tar utgangspunkt i en gruppe frivillige ungdommer i Malawi bruker fritiden sin til å stoppe barneekteskap. Denne gangen står de overfor en spesielt brutal og vanskelig sak. Gjennom serien forsøker Plan å få nordmenns øyne opp for barneekteskap og hvordan de kan bekjempes. Målet er å utrydde barneekteskap for godt innen 2030.

– Utgangspunkt for vår idé var måten Plan-støttede ungdomsgrupper brukte dialog for å redde potensielle barnebruder. Jo flere som lytter til dem, desto flere bryllup får de stoppet. Vi ville «ta dette hjem» via denne podcast-serien slik at disse modige ungdommene kunne få et publikum også her i Norge, med håp om å mobilisere til en enda stere kamp mot barneekteskap, sier Paul Little, kreativ leder i JCP Ignite.

Fra realityserie til virkeligheten

– Gjennom to hektiske uker i Malawi fikk vi belyst alle sider av saken. Takket være Plan sitt lokale kontor fikk vi møte politi, sykehus, skoleverket, lokale høvdinger, og ikke minst heltene i vår historie: ungdomsgruppa og barnebruden Aseka. Det er deres historie vi forteller, sier Little.

Katarina Flatland ble valgt som programleder og stemme, og reiste rett fra innspilling i «Jakten på Kjærligheten» til jakten på å stanse et barnebryllup. 

– Det jeg fikk være med på i Malawi var nervepirrende og følelsesladet, noe jeg tror kommer frem i dokumentaren, sier programleder for podcasten, Katarina Flatland. 

– Vi har stor tro på podcast som formidlingskanal av sterke historier fra landene vi jobber i. Radiodokumentar får folk til å stoppe opp og leve seg inn i en annen virkelighet, og man har anledning til å ta et dypdykk i viktige verdensproblemer, sier Caroline Reinskou Engelhart, aksjonsleder i Plan International Norge.

Podcasten kan lastes ned fra iTunes, mens du kan streame episodene og se bakommateriell på barnebruden.no.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.