Stein, saks og masse fotopapir

Arbeid av StorakerSchwartz

Den ferske musikkvideoen til artisten Hanne Kolstø ble til med en stein, en saks og omtrent 1500 printede fotografier.

«Stein/Saks» er første smakebit fra det kommende albumet «Fest blikket». Det blir Hanne Kolstøs debut på morsmålet. Musikkvideoen er laget av et nyoppstartede designbyrået Storaker & Schwartz.

– Vi ønsket å jobbe videre med collageuttrykket som skal pryde Kolstøs nye album, for å skape en rød tråd gjennom de ulike utgivelsene, både de digitale og de fysiske. Samtidig som vi følte at collage som teknikk og estetisk signatur passet førstesingelen «Stein/Saks» veldig godt, både med hensyn til tittelen og selve teksten, forteller Anne Schwartz.

– Det er et veldig fint driv i låta, med denne orgelbeaten som driver den fremover. Så vi tenkte det kunne passe med en video som bare gikk og gikk, og med en hovedperson som er i konstant bevegelse. Klippingen i papir skulle være med å forsterke dette drivet. Samtidig funket det som en fin kontrast til teksten. Vi bestemte oss også for å male med sommerlige og optimistiske farger og bilder, som en ytterligere kontrast til teksten, sier Lars P. Storaker.

Mesteparten av videoen ble opprinnelig skutt på en iPhone, så printet ut bilde for bilde, klippet opp, og så til slutt avfotografert. 

Se bakomfilmen om hvordan musikkvideoen ble til.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.