Formbar visuell identitet

Arbeid av Larssen & Amaral

Visuell identitet for Formbar Glassverksted.

Formbar er et nytt norsk glassverksted som lager håndblåst bruksglass, high-end glassdesign og kunst, og er en liten rebell i glassblåser-miljøet. De tre etablererne har alle lang utdannelse og stor lidenskap for det flere tusen år gamle håndverksfaget. De presser grensene for hva som er mulig innenfor håndblåst glass, og ønsket en identitet som både reflekterer prosessen og håndverket.

En viktig forutsetning var at identiteten måtte være fleksibel, og lett for dem å bruke.

Den visuelle identiteten til Formbar balanserer minimalisme med et organisk og imperfekt formspråk inspirert av prosessen rundt glassblåsing.

På samme måte som ingen av produktene er helt make, har vi laget en organisk logo, som gjør det mulig å lage et uendelig antall variasjoner - hvor hvert logo/symbol er unik. Symbolet er en viktig del av merkevarens gjenkjennelseseffekt, og vil brukes som et grafisk element i både stor og liten skala, bl.a i spesialtilpasset typografi.

For å sørge for en fleksibel og brukervennlig identitet utviklet vi en interaktiv formgenerator, som gjøre at Formbar selv kan ta kontroll over sin egen merkevare og identitet. Formbar kan på en enkel måte generere nye uendelige varianter av sitt logosymbol til bruk på både digitale og trykte flater.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.