Klær, vold og sexsalg

Arbeid av Daughter

Sesongens Gatemoteguide fra Pro Sentret og Daughter.

Kjoler, sko, og accessoirer tilpasset sesongen pryder butikkhyller, magasiner og moteblogger. De fleste av oss planlegger antrekket på forhånd kun med det for øye at det skal se fint og moteriktig ut.

Klær er ikke bare mote

Slik er imidlertid ikke virkeligheten for alle. Mens noen er på fest på kvelden er andre på jobb, en jobb som foregår hele natten, ute på gaten, i en leilighet, eller i en fremmed bil. Klærne de har valgt å ha på seg har en helt annen funksjon.

– En bevissthet rundt hvordan en kler seg er dessverre en strategi blant personer som selger sex for å redusere risikoen for å bli utsatt for vold, sier Jan Willy Skjølberg i Daughter.

Den usynlige volden

Pro Sentret ønsker å sette søkelys på volden selgere av seksuelle tjenester utsettes for. Hvert år får Pro Sentret kjennskap til flere voldsepisoder som ikke blir anmeldt til politiet. Pro Sentret erfarer at personer som selger sex ofte vegrer seg for å anmelde. Årsakene kan være en mistillit til politi og myndighetspersoner basert på tidligere erfaringer fra Norge og utlandet, på rykter i miljøet, en forventning om å ikke bli trodd eller frykt for represalier fra gjerningspersoner som ikke blir tatt.

17. desember

Kampanjen skal avsluttes den 17. desember på den Internasjonale dagen for bekjempelse av vold mot sexarbeidere. Dagen før markerer også ettårsdagen for drapet på Galina Sandeva som ble funnet drept i sin egen bil på Bispekaia.

Pro Sentret ønsker tiltak som forebygger denne grove volden og som ivaretar dem som har blitt utsatt for den. Det er et samfunnsansvar å beskytte borgerne mot vold. Dette ansvaret ligger ikke hos den enkelte alene, uansett om en selger sex eller ikke.

– Som et byrå med fokus på kvinner er dette ekstra viktig for oss, avslutter Jan Willy.

Frem til 17. desember ønsker vi å få inn flest mulig underskrifter. Les mer og signér på gatemoteguiden.no.

Tusen takk! Gatemoteguiden er utviklet uten budsjetter og ville vært umulig uten engasjert og dyktig hjelp fra flinke folk: Presentatør Guri Heli. Filmproduksjon og klipp av   Molte. Lyd av plosiv.  Sminke av Charlotte Wold Jørgensen. Idé, konsept, styling og prosjektledelse av Daughter.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.