Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Arbeid av Trigger Oslo

Med VR får du føle hvordan det er å være barn når voksne drikker.

Nordmenn drikker mer om sommeren. AV-OG-TIL vil minne oss om at ferien skal være hyggelig for alle.

I sommer tar alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL opp temaet alkohol i ferien og spør «Hvor mange glass tåler barnet ditt?». I en tre minutters VR-film får du oppleve, og føle på kroppen, hvordan det er å være et barn rundt et middagsbord der det drikkes for mye.

– AV-OG-TIL appellerer ofte til voksne om å ta hensyn til barna når de tar valg rundt eget alkoholforbruk. Bruken av VR for å formidle hvordan det oppleves å være barn når voksne drikker for mye, føltes veldig riktig for AV-OG-TIL, og ga oss en helt ny mulighet for denne type historiefortelling. Noe av det mest spennende med VR er nettopp hvordan du kan bruke empati som virkemiddel, og vi har fått gode bevis på at dette rører folk, sier strategisk rådgiver Lene Lyck Fasting i Trigger.

Filmen er basert på historier fra virkeligheten fortalt til AV-OG-TIL. Mange sier i disse historiene at de som barn følte seg veldig ensomme og utrygge når foreldrene drakk. Særlig på ferier er dette spesielt sårbart.

– Det vi voksne kanskje glemmer er at dette kan være spesielt vanskelig for barn dersom de er i utlandet der alt er ukjent og de ikke forstår språket. Barn kan ikke velge å forlate festen eller middagen hvis de synes stemningen blir ubehagelig. De er helt avhengig av de voksne rundt seg, forklarer Elise Nyborg Eriksen, kommunikasjonsleder i AV-OG-TIL.

AV-OG-TIL har et klart budskap til foreldre og andre voksne som skal feriere med barn.

– Vi ber ikke voksne om å korke flasken, men oppfordrer alle til å bruke alkovett. Det handler om å tenke gjennom om man skal drikke og når man skal stoppe. Barn fortjener en ferie fylt av gode minner, ikke fulle voksne, sier Elise Nyborg Eriksen.

AV-OG-TIL har også dokumentert hvordan voksne reagerer når de får oppleve det å være Lukas (6), på ferie med voksne som drikker for mye.

I skrivende stund har filmene over to millioner visninger og har blitt delt nesten 20.000 ganger.

VR-filmen kan du se på Facebook eller på Youtube. Plukk frem øretelefonene, skru opp lyden og bruk VR-briller hvis du har.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.