Fra 0 til 100 på 4.559 ark

Arbeid av StorakerSchwartz

Hanne Kolstø raser gjennom bunker av papir på moped i ny musikkvideo.

Designstudioet StorakerSchwartz valgte ikke den enkleste veien til mål da de kjørte igang med ny musikkvideo for Hanne Kolstø

– Hanne tok kontakt med oss i våres for å høre om vi hadde lyst til å lage musikkvideo til hennes nye singel «Is». Da vi hørte låta tenkte vi at det kunne vært gøy å ta videre noe av den samme teknikken vi brukte da vi laget videoen til fjorårssingelen hennes, «Stein / saks». Det var en stop-motionfilm med Hanne som suser gjennom et naturlandskap på sykkel, forteller Lars Petter Storaker

– Og da Hanne nevnte at det kunne ha vært morsomt å lage en slags fortsettelse med henne på moped begynte brikkene å falle på plass, forteller Anne Schwartz.

Kropp og motor på høygir

Designduoen kastet seg i det og drodlet frem ideer til en roadmovie uten ende, en motor som bare går og går. De bestemte seg for å printe ut hele videoen på kontorets printer.

– Ja, vi mente det var en spennende link der mellom kropp og motor på høygir. Samtidig som den røffe effekten man får ved å sette sammen en film av mange enkeltstående utskrifter kunne passe en litt panikkartet ferd. Vi så for oss en grumsete og lite forseggjort film, som skulle bli røffere og røffere i uttrykket når slutten nærmet seg, forteller Schwartz.

Printeren kjørte seg varm

– Det var dager da vi ikke så noen ende på det. Med en printer med topphastighet på 18 sider i minuttet sier det seg selv at det tok litt tid bare å printe ut alle bildene. I tillegg skulle mange av motivene bearbeides med blyant, penn og tipex, før vi avfotograferte alle sammen igjen. Printeren kjørte seg varm med jevne mellomrom, så vi måtte legge inn kjørepauser, og vi endte også opp med å bestille nye tonerkassetter ett par ganger, forteller Storaker. 

– Det kjentes veldig deilig å kunne krølle arkene til de siste scenene.

Vi har investert i en veldig miljøvennlig printer, men føler likevel at vi har brukt opp årets printerkvote. Et eventuelt nytt musikkvideoprosjekt blir nok heldigitalt. Men det skal sies at mopeden stod stille under alle opptakene, så det har i det minste ikke gått ut over Oslo-lufta.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.