Det ekte #tønsberglivet sprer seg med rekordfart

Arbeid av Allegro

Satt sammen av innsendte mobilklipp fra byens egne innbyggere, har filmen om #tønsberglivet spredt seg rekordraskt i sosiale medier.

1,5 døgn etter at filmen om Tønsberg-regionen hadde premiere og ble lagt ut i sosiale medier har den spredd seg rekordraskt på Facebook. I skrivende stund har over 50.000 sett filmen, nesten 500 har delt den og videoen har nådd ut til nesten 75.000 mennesker via ubetalt organisk spredning. 

– Vi tror vi har truffet en nerve hos folk, og at de kjenner seg igjen og blir stolt av byen, sier daglig leder Charlotte Svensen i Pulserende Kystperle. 

Viser det ekte livet


Filmen har Pulserende Kystperle laget sammen med Allegro. Målet med filmen er å skape godfølelsen og stolthet hos innbyggerne i Tønsberg-regionen. Samtidig skal den bidra til å gjøre folk utenfor regionen nysgjerrige på #tønsberglivet –  og gi de lyst til å flytte hit! 

– Vi kunne ha valgt å lage en vanlig skrytefilm av byen med storproduksjon, men vi tenkte at vi ikke trenger å finne skuespillere og glorifisere regionen vår. Vi har det flott akkurat sånn det er, og vi kan få folk til å vise det ekte gjennom sin egen mobiltelefon, sier Svensen. 

Engasjere folk i prosessen underveis


Første del av filmprosjektet var å engasjere folk underveis og få de til å bidra med sine klipp til filmen. Derfor gikk Pulserende Kystperle ut i lokalavisen og på sosiale medier og ba folk sende inn sine videoklipp. Det kom inn over 900 bidrag. Så startet sorteringsjobben med å sette sammen klippene slik at filmen samtidig fikk vist frem både puls og perler fra Tønsberg-regionen på en sjarmerende måte.  

Kjent og kjær sang for Tønsbergfolk


Musikken er laget spesielt til filmen, og er en nytolkning av Jahn Teigens «Gi meg fri».


– Da Teigen sa ja til å bruke sangen, og vi fikk med den talentfulle Tønsberg-jenta Agnes Stock til å lage sin egen tolkning, var vi ikke i tvil om at det skulle bli filmmusikken. Teksten passer veldig godt til å beskrive Tønsberg-livet, og mange av oss som bor her har minner til originalen. Nå håper vi også den nye versjonen vil vekke minner om plassen vår, sier Svensen. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.