Den digitale foreldreskolen

Arbeid av Nice One

Et samfunnsansvar-prosjekt fra Telenor Norge hvor målet er å gi foreldre og andre voksne innsikt og kunnskap om barns liv på nett.

Den digitale foreldreskolen (foreldreskolen.no) er et samfunnsansvar-prosjekt og gratistilbud fra Telenor Norge, første gang lansert våren 2016. der målet er å gi foreldre og andre voksne innsikt og kunnskap om barns liv på nett. I år var det produksjonsselskapet Nice One som fikk jobben om å lage en ny sesong.

Nytt i høstens pensum er at lærerne er noen av landets sterkeste eksperter innen sine felt, fagpersoner fra Kripos, UNICEF, Barneombudet, Universitetet i Bergen og Helsesista.

Skolen består i dag av seks filmer med forskjellige tema, og tar for seg alt fra spredning av nakenbilder på nett, mobbing i sosiale medier, gaming, barnesikring av YouTube, Helsesistas råd til foreldre om hvordan man tar den kleine samtalen med barna, og hvorvidt barn har rett på privatliv også på nett.

– Har lært utrolig mye

 – Dette har vært et fantastisk spennende prosjekt å jobbe med helt fra starten av. Vi som har jobbet med Den digitale foreldreskolen har lært utrolig mye om barns digitale liv som vi ikke var klar over fra før, og vi er helt sikre på å ha produsert noe som foreldrene der ute kan få skikkelig god nytte av. Det skal også sies at det slettes ikke er lett å gi kunnskap og opplæring i hvordan man som forelder skal forholde seg til barns bruk av internett. Det finnes nemlig ingen konkret formel. Vi håper likevel at tipsene man får i disse filmene kan være til god hjelp dersom man som forelder skulle føle seg litt rådvill en gang i blant, forteller Mari Kvale, kreatør i Nice One.

– 80 prosent av landets datatrafikk går gjennom våre nett. Som landets største mobil og nettselskap vil vi bidra til at barn og unge skal ha det bra på nett, og gjøre det vi kan for at nettet ikke skal være noe som skaper avstand mellom barn og foreldre, sier leder for Telenor i Skandinavia, Berit Svendsen.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.