Den ultimate testen

Arbeid av I&M Kommunikasjon

Madrass- og sengeprodusenten Ekornes Beds gikk bokstavelig talt «eggstremt» hardt til verks i deres siste kampanje – RÅ EGG-testen.

Madrass- og sengeprodusenten Ekornes Beds gikk bokstavelig talt «eggstremt» hardt til verks i deres siste kampanje – RÅ EGG-testen.

Ekornes Beds’ materiale IntelliGel® har helt spesielle trykkavlastende og ventilerende egenskaper. I RÅ EGG-testen fant de en ny og annerledes måte å formidle de gode egenskapene til deres Svane- senger med IntelliGel®. Idéen ble utviklet i samarbeid med reklame- og PR-byrået I&M Kommunikasjon.

Rå egg-testen

Det hele foregikk på kaiområdet til Dyrøy Betong i Ålesund. Ved hjelp av kyndige arbeidskarer, ble det snekret, båret, støpt, jevnet og slipt – før en enorm seng av betong sto klar. På den steinharde sengen ble det lagt seks centimeter med IntelliGel®. Over denne sengen ble det heist opp en 160 kg tung betongplate, med et rått egg festet under. Fra 70 centimeters høyde skulle betongplaten slippes. Hva ville skje med det skjøre egget i møtet med den noe utradisjonelle sengen under? Dette var den ultimate testen.

Annerledes eksperiment

– Vi hadde lekt litt med tanken på dette stuntet en stund, og var litt spente på om vi skulle klare å gjennomføre det på en artig, men likevel troverdig måte. Det var også en del usikkerhetsmomenter rundt et slikt eksperiment, og det gjorde det hele ekstra spennende. Vi var likevel overbevist om at IntelliGel® har de egenskapene som skal til for å bestå en RÅ EGG-test, forteller marketingsjef i Ekornes Beds, Stina Bredal-Rørvik.

– Hensikten var å forklare hvordan søvnteknologien vår fungerer i praksis ved å vise at det ikke er hva sengen er bygget opp av som gir en god natts søvn, men hva som er inne i madrassen. Derfor sier vi at det er det indre som teller, sier hun.

– Det er veldig motiverende å få spille på lag med en kjent merkevare som Svane, som tør å gå nye veier for å differensiere seg i et marked hvor mange posisjonerer seg innen søvnkomfort. Da må en tenke nytt for å få frem det unike budskapet, forteller strategisk rådgiver i I&M Kommunikasjon, Per Paulsen.

Rå egg-testen finner du på www.råeggtest.no.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.