Det er ikke alltid like lett å være pårørende

Arbeid av Férdi Film

Det nystartede produksjonsselskapet Férdi Film står bak både idéen og produksjonen av den nye kampanjen for PIO – Pårørendesenteret i Oslo.

PIO er et hjelpeorgan for pårørende i Oslo. For slike organisasjoner er det lett å havne i skyggen av store organisasjoner som Kreftforeningen og Blindeforbundet, og de ønsket en kampanje som ville synliggjøre PIO og deres tjenester. 

– PIO hadde sett seg lei på triste og depressive reklamer, og ønsket noe som skilte seg litt ut i mengden. Vi ble kontaktet og utarbeidet noen forslag som tok for seg pårørende som ønsker å hjelpe, men som ikke helt vet hvordan, forteller regissør Mauritz Brekke Solberg

– Ting går litt over stokk og stein i disse filmene, men forhåpentligvis vil karakterene og deres gode intensjoner gjøre opp for det. Filmene er ikke produsert på høye budsjetter, men det er lagt mye sjel og innsats i å gjøre det best mulig. De har foreløpig rundet ca 150 tusen visninger på Facebook, og er nå i januar å se på alle kinoer i Oslo, fortsetter Brekke Solberg.

Om Férdi Film

Produksjonsselskapet hadde offisiell oppstart høsten 2017 og består av en gjeng fra Westerdals’ Film&TV-linje.

– Vi har bred kompetanse innenfor både filmproduksjon og idé- og konseptutvikling, og føler at vi etter et halvt år begynner å finne vår nisje. Det er viktig for oss å prøve å være fleksible i et marked som er i stadig endring, og med kreatørkompetanse i bunn kan vi jobbe lettere og tettere med byråer, men har også muligheten til å ta på oss egne fullstendige produksjoner. Vi har jobbet en del med byråer som GK, NewWork & Per Høj denne høsten, men vi har også tatt fullstendige prosjekter fra idé til ferdig produksjon, og dette arbeidet er et av dem, avslutter Brekke Solberg.

I mediespilleren: Tre hovedfilmer samt bumper-versjoner av disse.

Partnerne i Férdi Film under filmfestivalen i Haugesund 2017, der de viste to kortfilmer i Next Nordic Generation-programmet. Fra venstre: Mauritz Solberg, Kolbjørn Haugen, Jon Sindre Fjellvang, Olve Aslaksen, Daniel Schwarz og Fredrik Torsvik. 


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.