«Klassisk forklart» med Oslo-Filharmonien fortsetter

I filmen som egentlig skulle markere Oslo-Filharmoniens sesongåpning, utforsker Mona Berntsen Jean Sibelius' femte symfoni.

I februar lanserte Oslo-Filharmonien første episode i webserien «Klassisk forklart». I serien tar Mona Berntsen for seg klassiske mesterverk og gir innsikt i hvordan vi bedre kan forstå klassisk musikk. Filmen skulle vises som en del av sesonglanseringen av Oslo-Filharmonien i mars. Slik ble det ikke.

– Vi gleder oss til vi kan invitere publikum til konserter igjen. I mellomtiden vil vi med denne filmen gi en smakebit på hvilke fantastiske opplevelser vi har i vente. Vi håper at den gir litt inspirasjon og glede til både de som kjenner godt til klassisk musikk og de som hører Sibelius for første gang, sier Liv Beate Skavdahl, kommunikasjonssjef i Oslo-Filharmonien.

En døråpner til klassisk musikk

«Klassisk forklart» er utviklet av Trigger Oslo og produsert av Willy Nikkers med Stian Johansen på regi. De håper serien vil hjelpe nye lyttere å få øyne og ører opp for klassisk musikk. Særlig i disse krevende tider.

– Klassisk musikk er litt som livet selv. Som Mona sier i filmen «du må forberede deg på en del motstand, men SÅ kommer lykkefølelsen. Den er verdt å vente på». Det kunne ikke vært mer aktuelt i disse dager, sier Magdalena Kamøy, kreativ leder i Trigger Oslo.

– Å få jobbe så visuelt med et av verdens beste orkestere, en av verdens beste dansere og med en gøy ambisjon fra Trigger om å inspirere folk til oppdage mer klassisk musikk, var en reell og morsom utfordring. Blir jo ekstra glad når man får leke med regi og form samtidig, sier regissør Stian Johansen i Willy Nikkers.

96470 61927 feature
Sibelius var inspirert av en svaneflokk da han skrev sin femte symfoni.

Svaner ga inspirasjon

Sibelius skrev sin femte symfoni i anledning sin 50-årsdag i 1915, og det blir sag at han fant inspirasjonen til stykket da han så en flokk svaner lette fra et vann i skogen. Den følelsesmessige påvirkningen stykket har på lytteren blir tolket gjennom Mona Berntsens dans med Sibelius’ femte symfoni fremført av Oslo-Filharmonien i den andre episoden av Klassisk forklart.

Involverte byråer

75568 43544 original

Trigger Oslo