Nedtelling til Gullblyanten: Christian Braathen

Vi spør bransjefolk om å nevne et knippe favorittjobber i forkant av årets viktigste reklamepris. Første mann ut: Christian Braathen, kreativ leder og partner i reklamebyrået Breakfast.

Selfie i solnedgang: Christian Braathen, kreativ leder og partner i Breakfast.

I 2011 forlot Christian Braathen og Thomas de Vries henholdsvis Kitchen og McCann for å starte opp Breakfast i hjembyen Tønsberg, et reklamebyrå som i dag teller 14 medarbeidere. Vi ba førstnevnte om å liste opp et knippe med jobber som etter hans mening fortjener gull i Gullblyanten. Her kommer svaret:

– Lett å plukke ut tre favoritter, tenkte jeg, uvitende om at jeg måtte droppe fire episoder av «Making a Murderer» på Netflix til fordel for en slags årskavalkade i kommunikasjon. Det skal også legges til at jeg stort sett tipper feil vinnere av gull i Gullblyanten og dermed fraråder folk å satse penger på mine valg. Uansett, her er tre kampanjer jeg liker veldig godt. Jeg har også i god Gullblyant-ånd unnlatt å vurdere egne jobber. 

  • «Numbers» for Kraftwerk (promotering av Kraftwerks 8 konserter i operaen i Oslo i august 2016) av Kitchen Reklamebyrå og Void

– Alt med denne kampanjen er bra. Enkel og fin idé, klassisk forventnings-oppbygging av kampanjen og en perfekt gjennomføring. Helt i Kraftwerks ånd. Årets beste kunstinstallasjon for min del.– For meg så er det få andre kampanjer som tar produktet så på kornet som disse to filmene. Et slitesterkt og godt tenkt konsept med en solid gjennomføring. Det eneste jeg skulle ønske annerledes med denne kampanjen er å se mer av den i andre kanaler. Håper det kommer. Mannen med kajakk er min favoritt. 

– Samarbeidet POL har fått til med NSB virker særs vellykket, i alle fall ut i fra kampanjene å bedømme. Jeg tror flere NSB-kampanjer vil hevde seg i årets Gullblyanten, men vil likevel utpeke en favoritt. «Trainspiration», der man kan oppleve noe inspirerende på turen Oslo - Bergen tar i bruk produktets fordel, tid, på en glimrende måte. Selv tror jeg Jan Thomas-toget hadde vært den morsomste turen. 


Gullblyanten 2015 arrangeres 4. mars på Plaza i Oslo. Les mer om frister og innlevering her.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.