Fra arkivet: KF intervjuer baksideannonsør

Fra papirmagasinet Kreativt Forum februar 1984, der Erik Hersoug intervjuer Martin fra trykkeriet som kjøpte annonseplassen på magasinets baksider i mange år på rad.

Vi tror han heter Martin, men det kan også være navnet på trykkeriet han driver. Uansett: det lå i Trondheimsveien 135 i Oslo. Martin kjøpte sistesiden på Kreativt Forum i mange år på rad da avisen var i tabloid papirformat på åttitallet. Annonsene var svært bransjeinterne og teksttunge, og alt annet enn det vi ville forbinde med selgende i dag. 

Tenke seg til at et trykkeri kan ha så mye penger på markedsbudsjettet!

Intervjuet kan du lese her: «Alle baksidene, for tredje år på råd [sic.] Er du fra vettet, Martin?» er skrevet av bransjeveteran og kreatør Erik Hersoug. Artikkelen er skannet inn fra Kreativt Forum nr 1. fra 1984. Bildene du ser i mediekarusellen er utvalgte baksiderannonser fra Martin, trykket i Kreativt Forum i 1984-85.

I ettertid har vi fått opplyst at Martin egentlig heter Jan Martinsen, men alle kalte ham for Martin, derav firmanavnet. Det var for øvrig Erik Hersoug med ulike partnere som sto bak annonsene.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.