En korona-bombe i stripeform

KFs faste tegneserie-skaper siden tidlig nittitall har fått seg en ny illustratør. Aris Theophilakis og Eivind Haugstad har vært flittige på tegneseriefronten siden koronaen satte inn, med en uunngåelig rød tråd i de seks nye stripene vi presenterer her.

Big Client Et Bransje Liv
Eventbyraaet Et Bransje Liv
Hjemmekontor Et Bransje Liv
Ledergruppa Et Bransje Liv
Anonyme Alkoholikere Et Bransje Liv
Shitface Media Group Et Bransje Liv

Det har gått 28 år siden den unge tekstforfatteren Aris Theophilakis startet den satiriske tegneseriestripa «En dag i bransjen», som sto jevnlig på trykk i det som da var Kreativt Forums selvtitulerte papiravis. Serien fortsatte i Kreativt Forum magasinet, som ble lansert på tampen av nittitallet, og senere på kreativtforum.no, der den ble relansert som «Et bransjeliv» i 2014. Serien har hatt mange forskjellige illustratører opp gjennom, blant andre Lamin Nilsen, John Draleke, Kjetill Nybø, Pål Henrik Roska Danielsen og William Grøslie.

Aris grunnla Futatsu i 2006, og han ledet byrået helt fram til 2018. Denne uken ble det kjent at han har blitt faglig leder i marketingbyrået Nosleeptilbrooklyn. Her jobber også designer og illustratør Eivind Haugstad.

Aris Eivind
«Et bransjeliv» lages av Aris Theophilakis og Eivind Haugstad.

– Dette er vel den syvende tegneren i serien siden jeg startet dette i KF i 1992. Eivind er en skikkelig dyktig illustratør og designer, som jobber mest digitalt. Han er en lun fyr med middels talent for mini-pingpong, som alltid liker nye utfordringer og rare ideer, forteller Aris.

Seriene du ser her har tospannet puslet med siden mars-april.