Fin blandings av humor og estetikk

Både humor og gloss tiltaler regissør Marie Kristiansen, som har fått ukens Kudos-stafettpinne.

Marie Kristiansen

Marie Kristiansen er regissør i Bacon Osl. Hun har en fortid som billedkunstner og motefotograf og har hatt flere utstillinger i Norge og utland. I 2008 regisserte hun spillefilmen «Exteriors». Hun er for tiden aktuell med tv-serien «Hæsjtægg» på TV 2, hvor hun har regi på scenene med pappablogger Robert, livsstilsblogger Tina Yvonne og videoblogger Thale. De er å se i 10 episoder utover høsten.  I går var det premiere på hennes nye reklamefilm for Infinitum, med bloggeren Sofie Elise.

– Tusen takk til Ole Sanders, eller DJ Darkside som jeg liker å kalle ham. Ole har vært til stor inspirasjon og jeg hadde aldri blitt så god i rytmisk sportsdans hvis det ikke hadde vært for hans lærerevner.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Jeg er spesielt fan av den nyeste Go’morgen-reklamen med Sulten, «Snikende Sulten». Jeg elsker reklamer som speiler tiden vi lever i, og det å kopiere en hjemmelaget kattevideo med 46 millioner views er et genialt grep, synes jeg.


Basert på: 


Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Jeg er stor fan av regissøren Matthew Frost. Han blander humor og estetikk på en veldig god måte, samtidig som han tar samfunnet på kornet. Disse to filmene skulle jeg gjerne ha laget selv. Det er to voicedrevne filmer som begge gjør litt narr av seg selv, uten å gjøre produktet mindre attraktivt.  De er rett og slett bare utrolig kule og et bevis på at det funker å utfordre det tradisjonelle. Ta en titt. 

Filmen «Une Fille Comme Les Autres» for magasinet Jealuse ser du i mediespilleren i toppen av saken.

Filmen «Fashion film» for klesmerket Viva Vena ser du under:

– Men dette er ikke de enste filmene jeg gjerne skulle laget selv. Jeg vil nevne Ole Sanders igjen. Hans reklamer er både glossy og morsomme. En kombo jeg er veldig glad i. Jeg jobbet i studietiden som produksjonsassistent på flere av Traktors filmer. En av filmene jeg jobbet på var denne reklamen for BOOTS. Her jobbet jeg som rekvisittassistent, en helvetes jobb.  Det skjønner dere når dere ser den …– Også elsker jeg dekandensen, 80-tallslooken, og den cheesy pay-offen, i denne filmen som også er Traktor: Virgin Atlantic: «25 Years, Still Red Hot».


Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg gir stafettpinnen videre til Ester Hjellum, Art Director i Try. Veldig kul og talentfull kreatør bak «Sulten». 


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.