– Takk for turen

Kudos-spalten har funnet veien hjem til reklamebransjen, og Finn Knudsen fra DDB Oslo har'n.

47697 c4382 original

Jeg ble uteksaminert fra Westerdals i 2007 og etter det har jeg arbeidet i DDB Oslo, Dist og så DDB Oslo igjen. Ellers kan jeg snakke flytende tysk, og både strikke, sy og hekle, men det er mest fordi jeg har gått på Rudolf Steiner-skolen i Bergen, forteller Finn Knudsen.
Nevn et inspirerende internasjonalt arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Da har jeg fått stafettpinnen og tenkte å dele to jobber jeg virkelig skulle ønske jeg hadde laget selv. Den første jeg ønsker å trekke frem er en internasjonal jobb for General Electric. En bedrift som ifølge Wikipedia er engasjert i utvikling, produksjon og markedsføring av et vidt spekter av produkter for å generere, overføre, fordele, kontrollere og forbruke elektrisitet. Produktene har et vidt spekter av anvendelsesområder: Belysning, industriell automasjon, utstyr for elektrisk fordeling og kontroll, lokomotiver, strøm-generatorer, produkter for strømlevering, service til kjernekraft, jetmotorer, kjemikalier og utstyr for behandling av vann og prosessanlegg, sikkerhetsutstyr, syntetiske materialer. Og sikkert mye, mye mer.

– En bedrift som med andre ord har et stort behov for å ansette ingeniører. For at GE skal få flere flinke potensielle arbeidstagere, har de begitt seg ut på oppgaven om å få unge mennesker til å bli interessert i realfag, for at disse senere skal ta en ingeniørutdannelse. Og denne oppgaven valgte GE å løse ved hjelp av en Vine-konto. Her presenteres det små klipp som viser naturfagsfenomener på 6 sekunder. Noen av klippene er langt utenfor rekkevidde for oss dødelige, som for eksempel det å drikke vann i vektløs tilstand. Andre er ting kan man selv prøve hjemme på kjøkkenbenken med eddik og bakepulver.

Her er både innhold, uttak og ikke minst mediebruk løst kjempefint og det er en veldig smart måte å løse problematikken relatert til at unge mennesker ikke er interessert i realfag på.

Og selv om jeg opp gjennom årene har sett den flere ganger enn det som godt er, får jeg den dag i dag gåsehud hver gang «Safe Travels»-låta kommer listende.

Fortell om et norsk arbeid du er glad i.

– Den norske jobben jeg har valgt, er en gammel reklamefilm, det til tross for at jeg ikke er den kreatøren som har laget mest reklamefilm. Det er mange filmjobber jeg beundrer, men blant dem er det én som utpeker seg veldig tydelig. Nemlig Kvikklunsj «Takk for turen».

– For meg er det en film hvor alt stemmer. Foto, klipp og musikk. Og selv om jeg opp gjennom årene har sett den flere ganger enn det som godt er, får jeg den dag i dag gåsehud hver gang «Safe Travels»-låta kommer listende.Men først og fremst er denne filmen tuftet på et utrolig bra strategisk grep: å snu seg å takke de som gjør turen mulig. Jeg har aldri jobbet med kvikk lunsj selv men jeg er usikker på om jeg hadde evnet å tenke på dette strategiske grepet. Så selv om jeg ikke har laget så mye film, motiverer slike arbeider meg enormt. Forhåpentligvis på samme måte som GE sin Vine-konto motiverer unge til å ta opp realfag.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Apropos realfag, så har jeg veldig lyst å sende spalten videre til Kristian Lyse i SMFB og i samme åndedrag takke ham for mange motiverende arbeider han har vært med å skape i SMFB. Takk for turen så langt unge hr. Lyse.