Nettdebatt førte til sparken

Etter å ha skrevet flere kritiske leserinnlegg, varslet Dagbladet om uønsket aktivitet fra mannens arbeidsgivers server. De svarte med å gi mannen sparken.

Årsaken var at han la ut truende og sjikanerende kommentarer i en debatt om hvorvidt frokost er det viktigste måltid eller ikke.
– Jeg er fullstendig klar over at jeg var for drøy i et par av innleggene, men at det skulle føre til at jeg fikk sparken er ganske utrolig. Dette var en heksejakt fra Dagbladets side, sier mannen til VG.

Avisens nettredaksjon sendte nemlig en bekymringsmelding til Nordea om at det kom uønsket aktivitet fra bankens server. Mannen klandrer Dagbladet for å ha utlevert identitetsinformasjon. Det avviser avisen.
– Vi gjorde Nordea oppmerksom på at det kom innlegg fra deres server som inneholdt oppfordring til selvmord og trusler. Vi anmodet dem om å informere deres ansatte om regler for skikk og bruk på internett, sier redaktør Even Teimansen, i dagbladet.no.

Han vedgår imidlertid at de gjorde identifiseringsjobben lettere ved å informere om hvilken artikkel innleggene var skrevet i forbindelse med. VGs ansvarlige redaktør for multimedia Torry Pedersen, mener det som regel er nok å holde slike saker på individnivå.
– Vi ville nok sperre vedkommende, og nøyd oss med det, men det spørs hvor alvorlig overtrampene er. Folk må være klar over at det man skriver på nett kan få konsekvenser, sier han til VG.

Artikkelen er også publisert hos Kampanje.