Rørt og glad

Nøyaktig 30 år etter at Trygve Foss mottok Kreativt Forums Ærespris fikk sønnen Morten Foss sin egen.

6025 bcb7e original

Kreativt Forums ærespris tildeles personer som ved sitt kreative virke gjennom flere år har vært med på å heve nivået på norsk reklame. I juryen som tildeler prisen, sitter til enhver tid de siste 7 års æresprisvinnere.

Nyskapende Årets ærespris gikk i år til Morten Foss som til tross for sin lange fartstid og erfaring som kreatør ifølge juryens begrunnelse kontinuerlig fornyer seg, er søkende, og stadig leter etter nye utrykksmåter.

Vinneren selv var både glad og rørt etter utdelingen.
– Det var veldig gøy og veldig spesielt å vinne denne prisen. Også var det mer rørende enn jeg hadde trodd det skulle være, smiler han.

Inspirerende formsans Morten Foss har jobbet med noen av Norges mest profilerte annonsører og vunnet priser på priser, år etter år. Han har vært med på å lansere, etablere og dramatisere noen av de tydeligste og mest populære reklamekonseptene i Norge. Juryen slår fast at Morten Foss har vært flink til å utfordre etablerte sannheter, med originale ideer og en fantastisk formsans, og legger til at det har vært umulig å ikke legge merke til jobbene han har laget.

Juryen var enig i at årets vinner har inspirert dem alle både ofte og lenge, og at han med sitt dedikerte arbeid har bidratt til å heve nivået i norsk reklame gjennom både dette, og forrige tiår.

Utopi Har du noen gang drømt om å få en sånn pris?
– I og med at jeg har vokst opp med bransjen og at faren min har fått den før meg så har tanken på en ærespris vært litt utopisk. Men jeg er veldig glad for å ha fått den nå.

Arbeidene hans har alltid vært av typen som har skilt seg ut og de har vært både bransje og publikumsfavoritter. Mannen selv har derimot alltid likt seg best i bakgrunnen. I går kveld sto han i høyeste grad i forgrunnen.

Jury I juryen satt Anne Gravingen og Bendik Romstad (regnes som ett jurymedlem), Erik Heisholt, Hans Petter Moland, Morten Varhaug, Morten Kristiansen, Tone Garmann og Eirik Hovland, alle tidligere Æresprisvinnere.