Ny dramaserie for NRK Barne-TV

Fredag 4. april er det premiere på NRKs nye barneserie «Det var en gang et eventyr». Serien er produsert for NRK av Seefood TV, som tidligere har laget Nissene på låven og TV2-Nøttene.

Serien er produsert av produksjonsselskapet til Kristian Ødegård og Espen Eckbo, Seefood TV (Eckbo har en liten birolle i serien). Serien er på seks ti minutter lange episoder. Hver episode er basert på et velkjent eventyr, men er oppdatert til nåtid, og med barn i hovedrollene. Skipet som går like godt til lands som til vanns er blitt en olabil, Per og Pål er blitt skolens bøller, trollet er blitt den strenge faren, og Askepotts glassko er blitt en rosa cherrox.Store følelser Ifølge Seafood selv er serien er «fylt av action, feelgood, spenning og romantikk, og går ikke av veien for å vise store følelser. Sånn sett ligger seriens tone nærmere Hollywood enn vi er vant til i Norge. Serien er spekket med humor, som vil appellere til både barn og voksne.»

Serieskaperne, Håvard Janbu Haukeland, Christopher Pahle og Martin Zimmer, begynte sitt kreative samarbeid som instruktører og tekstforfattere på skolerevy i Oslo. De vant Aftenpostens revypris både i 2005 og 2006, det første året for Persbråtenrevyen, det andre året for Fagerborgrevyen.

Cherrox I 2006 laget de kortfilmen Det var en gang en Cherrox, som vant pris for beste film under CirkA-festivalen i Ålesund.

Kortfilmen ble utviklet til serieform og solgt inn til NRK. Serien gikk i produksjon i september 2007, og er nå ferdigstilt og klar for åsendes.
 
Hovedpersonene Camilla og Richard gestaltes av de to syvåringene Pia Emilie Nome og Henrik Schatvet. Øvrige medvirkende er Jon Øigarden, Marit A. Andreassen, Odd-Magnus Williamson, Aslag Guttormsgard, JannikeKruse Jåtog, Espen Eckbo og Bjørn Jenseg, i sin siste TV-rolle (Jenseg døde i mars).

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.