Heder til Operaen

Magasinet Travel + Leisure har kåret operaen i Bjørvika til «Best Cultural Space» i 2009.Magasinet har de fem siste årene kåret de beste designerne, museene og stedene å besøke. I år nådde Snøhetta og Norges operabygning til topps i kåringen.

Begrunnelsen lyder slik:
«Med den nye Operaen har Norge fått et signalbygg som befester norsk arkitektur, og kulturen i brytningen mellom havet og marmoren som reiser seg i vannspeilet. Med Operaen har Oslo fått et nytt og dramatisk offentlig rom i bykjernen. Tak og gulv er en del av den kunstneriske utsmykningen og er en integrert enhet som starter i vannkanten og gradvis reiser seg, kun brutt av vinkler, publikumsområder og trapper som leder til toppen av bygget til glede for alle besøkende.»

Utdelingen av prisen skjer i dag, 18. februar, i det nyoppussede prakthotellet Fontainbleu Resort i Miami Beach.

Fra før av har Snøhetta og operahuset fått prisen for årets kulturbygg under World Architecture Festival i Barcelona i oktober og Statens Byggeskikkpris 2008. I tillegg er Snøhetta også nominert for sitt operabygg til designprisen Brit Insurance Award og er en av fem finalister til Mies van der Rohe-prisen, som er Europas viktigste arkitekturutmerkelse.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.