Kritikerfavoritt til Motion Blur

Ruben Östlund, det svenske regitalentet bak spillefilmene «Gitarrmongot» (2004) og «De Ufrivillige» (2008), skal lage reklamefilm på vegne av Motion Blur.Östlund (1974) er svensk filmregissør og manusforfatter. Han har også jobbet som filmfotograf og klipper på flere filmer, blant annet et par av sine egne.

Regissøren startet karrieren med skisportslige filmer som «Addicted» (1993) og «Free Radicals» (1996), før han startet regiutdannelsen på Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg. Han ble nominert til en Guldbagge i 2002 for beste dokumentarfilm for studentfilmen «Låt dom andra sköta kärleken». Som eksamensfilm gjorde Östlund «Familj igjen», der han gjenforente foreldrene sine, som da hadde vært skilt i 23 år. Den 59 minutter lange dokumentarfilmen inneholder kun 21 klipp.

«Gitarrmongot» (2004) er spillefilmdebuten, en tåblåmessig studie i undertrykte følelser som ble mottatt både med begeistring og avsky (5/6 av Svenska Dagbladet og 2/5 av Aftonbladet). Den ble nominert til Nordisk råds filmpris.

Regissøren er for tiden aktuell på norske kinoer med den kritikerroste «De ufrivillige» (bildet), som hadde premiere i Cannes 2008 og konkurrerte i kategorien Un Certain Regard. Filmen ble nominert til 5 Guldbagger i 2009, men vant ingen.

Östlund har vunnet Guldägg for reklamefilm for Göteborgs Filmfestival sammen med Forsman&Bodenfors, og har regissert en rekke andre reklamefilmer.

I Sverige er regissøren representert av produksjonsselskapet Folke Film.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.