Murdoch ba om unnskylding

Mediemogul Rupert Murdoch gjorde tirsdag noe så sjeldent som å personlig unnskylde sjimpanse-karikaturen i New York Post som skapte raseri forrige uke.Karikaturen av en skutt sjimpanse og to politimenn som undret seg over hvor neste krisepakke skulle komme fra, ble av mange tolket som et rasistisk angrep på president Barack Obama.
– De siste dagene har jeg snakket med en rekke mennesker, og nå skjønner jeg bedre hvor sårende denne karikaturen var for enkelte, skrev Murdoch i en uttalelse, publisert i New York Post.

– Den var ikke rasistisk fundert, men beklageligvis ble den oppfattet slik, la han til.

Murdoch er styreformann i News Corporation, som eier NY Post. Han ba om unnskylding til «alle som ble såret, sågar fornærmet».

Tegningen, laget av Sean Delonas og publisert sist onsdag, kombinerte to høyprofilerte nyhetssaker: Historien om en tam sjimpanse som gikk amok og måtte skytes, og kongressens godkjenning av krisepakken til 787 milliarder dollar. Du ser to politimenn og en død sjimpanse på bakken, hvorpå den ene politimannen sier: «De blir nødt til å finne noen andre til å sette sammen den neste krisepakken».

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.