Priser til norske filmer i Berlin

Regissør Rune Denstad Langlo fikk to priser med seg hjem fra Berlin for spillefilmen «Nord», mens Anne Sewitsky vant spesialpris for kortfilmen «Oh My God!».«Sorgens melk» («La teta asustada») heter den peruvianske filmen som overraskende gikk hen og vant Gullbjørnen lørdag kveld i Berlin. Den spansk-peruanske produksjonen skildrer en kvinneskjebne fra den gang geriljakrigene herjet i Peru på 80- og 90-tallet.

Kritikerprisen til «Nord» Spillefilmen «Nord», skrevet av Erlend Loe og regissert av Rune Denstad Langlo, mottok lørdag den internasjonale filmkritikerorganisasjonens pris til beste spillefilm i Panorama-seksjonen.
 
«Nord» er også tildelt prisen Europa Cinema Label, delt med den franske filmen «Welcome». Filmene vil få støtte fra europeiske distributører knyttet til nettverket. Filmen har fått strålende anmeldelser i bransjebladene Variety og Screen. I løpet av 10 dager er filmen solgt for kinodistribusjon i Tyskland, Frankrike, Belgia, Nederland, Luxembourg, Hellas, Tyrkia, Portugal, Italia og Sveits.
 
Generasjonspris Anne Sewitzky vant spesialpris fra juryen til det tyske barnehjelpsverket for «Oh, My God!» i Generation Kplus, en del av festivalens program for barn og ungdom som omfatter både spillefilm og kortfilm. Filmen fikk også diplom og hederlig omtale av barnejuryen ved festivalen. «Oh My God!» er en humoristisk historie om tre elleve år gamle jenters tolkninger og opplevelse av seksualitet – og først og fremst om jakten på orgasmen. Filmen er basert på en novelle av Anna Bache-Wiig.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.