Raseri etter Obama-karikatur

Den notoriske tabloidavisen New York Post ber om unnskyldning etter å ha trykket en karikaturtegning som kobler en død sjimpanse med president Barack Obama.Tidligere denne uken gikk en ellers fredelig sjimpanse berserk, angrep brutalt sine passere og måtte til slutt skytes av politiet i Connecticut.

Senere i uken trykket NY Post en karikatur der vi ser den døde apen flankert av to politimenn med fremdeles rykende våpen. Teksten lyder: «They'll have to find someone else to write the next stimulus bill».

Rasistisk vrøvl Kritiske røster, og dem er det mange av, hevder at tegningen spiller på grove, rasistiske stereotypier som likestiller svarte amerikanere med apekatter. Hundrevis av rasende demonstranter samlet seg torsdag utenfor kontorene til avisen på Manhattan. President for National Association of Black Journalists, Barbara Ciara, stempler sågar tegningen som «rasistisk vrøvl».

New York Post innrømmet torsdag at karikaturen var kontroversiell.
– Det var absolutt ikke vår hensikt. Vi beklager overfor dere som ble støtt av tegningen. Den var ikke ment som noe annet enn et harselas med stimuleringspakken, skriver New York Post på sine nettsider.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.