Videofiasko for Budweiser

Anheuser-Busch lanserte i 2007 Bud.tv: En grensesprengende satsing som endte opp som en kostbar fiasko. Nå legges videonettstedet ned.

Den amerikanske bryggerigiganten Anheuser-Busch var i overkant optimistiske da de skulle forsøke seg som kringkaster på internett: Et nettsted fylt med originalt innhold, som hadde som målsetting å produsere like mye eget stoff som en liten, ordinær TV-stasjon. Direktører i Anheuser-Busch-konsernet anslo at så mange som to millioner unike brukere ville komme innom hver måned for å se en miks av egenprodusert humor, sport og realityprogrammer.Men problemene tårnet seg fort opp. Nettstedets aggressive system for å verifisere alderen til de som ville inn, var en av hovedgrunnene til at folk kjapt gikk lei, da selv de over lovlig drikkealder ofte ble nektet inngang. Som resultat gikk trafikken ned med 40 prosent til 153.000 unike brukere i nettstedets andre måned.

Swear Jar I mai samme år var trafikken så lav at ComScore ikke klarte å måle den. Og bryggeriet sluttet raskt å produsere originalt innhold, og erstattet dette med reklamefilmer. Den mest vellykkede av disse var «Swear Jar», som ble nettstedets største virale hit.

Ifølge selskapet er ikke satsingen på onlinekommunikasjon over av den grunn. Anheuser-Busch har brukt 15 millioner dollar (nær 105 millioner kroner) på Bud.tv, men sier at de fikk så mange fundamentale lærdommer av prosessen at det var verd pengene. Selskapet akter å fortsette som innholdsleverandør, men på etablerte videonettsteder og sosiale møteplasser som Hulu, Yahoo, Facebook og andre, melder Advertising Age.

Kommentarer

Haagen Sæther-Larsen

Ansatt i Per Høj

9 år, 4 måneder siden

Go were the fish are!