Tre kortfilmer til Annecy

Tre norske kortfilmer er tatt ut til den internasjonale animasjonsfilmfestivalen i Annecy i Frankrike.

8409 96e7a original

Festivalens skal i sine konkurranseprogram vise «Bygningsarbeidere» (bildet) av Kajsa Næss, «Guri Gursjen og Gursjan Gru» av Eirik Aure og Johanne Anda og «Hubert – Moderne kunst» av Tom Petter Hansen og Frank Mosvold.

«Bygningsarbeidere» skildrer en samtale mellom to bygningsarbeidere som diskuterer meningen med livet mens verden raser sammen rundt dem. Filmen fikk Gullstolen for beste kortfilm ved kortfilmfestivalen i Grimstad i 2008, og har senere deltatt i konkurranse blant annet i Clermont-Ferrand og Aspen. Filmen skal også vises ved Tribeca Film Festival i New York i mai. Filmen er regissert av Kajsa Næss og produsert av Lise Fearnley i Mikrofilm as.

Guri Gursjen og Gursjan Gru får sin internasjonale premiere i Annecy. Guri og Gursjan er to ensomme pønkere som prøver som best de kan å være opprørske – noe som ikke alltid er like lett. Filmer er regissert av Eirik Aure og Johanne Anda, og er produsert av Eric Vogel i Tordenfilm as.

Filmen om Hubert deltar i konkurransen for TV-serier. TV-serien om Hubert er basert på Arne Svingens barnebøker. Serien er utviklet for TV av Tom Petter Hansen, Trond Morten Kristensen og Frank Mosvold i samarbeid med NRK. Episoden som skal vises i konkurransen handler om Hubert, som blir forvekslet med en anerkjent modernistisk maler.

Festivalen i Annecy er verdens største festival for animasjonsfilm. Kortfilmkonkurransen teller 40 filmer, mens 41 bidrag er valgt ut til konkurransen for TV-serier.