Folk og film utvider repertoaret

I 15 år har Folk & Film castet minneverdige fjes til reklamefilm, spillefilm og TV. Nå legger de også til rene fotooppdrag på oppdragslista.



Folk & Film har i 15 år blitt drevet av Mette Holme Nielsen og Betten Vaager. De satser nå på å utvide virksomheten slik at de kan levere modeller til fotooppdrag, og har gjort store forandringer for å møte etterspørselen.
– Arbeidet med omleggingen har pågått i nesten ett år, men nå er alt ferdig og klart for at fotografer og reklamebyårer kan finne nye ansikter til sine kampanjer, forteller Mette Holme Nielsen.

Hvorfor har dere utvidet virksomheten til å også inkludere casting av modeller til fotoppdrag?
– Den viktigste grunnen er at vi har et enormt arkiv med folk i alle aldre som har lyst til å eksponere seg. Det finnes ikke mange nok filmroller til å sysselsette alle disse, så mye som de ønsker seg. Vi tenkte derfor at foto var et godt supplement, sier Betten Vaager.

Full oversikt på nett. Folk & Film har både lansert nye nettsider, fornyet og forbedret hele databasen og søkeløsningen. De 8000 håpefulle som er registrert i arkivet har alle blitt innkallt til å til å ta nye bilder og oppdatere all personalia sånn at informasjonen er så fersk som mulig. Søkefunksjonen på nettet er også ny.

Er det mange som benytter seg av tilbudet om å søke etter aktører på nett?
– Dette er helt nytt, vi var ikke ferdig med databasen vår før nylig. Vi har noen faste fotografer som bruker oss mye, men det er fortsatt veldig mange som ikke kjenner til arkivet vårt, avslutter Vaager.