Svenskebuksa dit peppern gror

Designbyrået Anti åpner sin egen jeansbutikk førstkommende lørdag, og lokker med rabatt for dine gamle svenskproduserte jeans, i bytte mot «hardcore norske» Anti Sweden-jeans.

6198 e018d original
6199 49627 original
6200 1cc15 original

Partner og designer i Anti, Kjetil Wold, har arbeidet med merkevarebygging for kunder i ti år, og mente det var på tide å ta i bruk all kunnskap på et eget konsept som kan vokse seg stort ved siden av designbyrået. Valget falt på jeans, Anti Sweden Jeans. Men trenger verden virkelig enda et olabuksemerke?
– Nei, den trenger ikke et nytt jeansmerke, men den trenger hele tiden noe nytt konseptuelt å forholde seg til. Noe man har lyst til å tilhøre. En type subkultur som kan få lov til å vokse seg større, forklarer Wold.

Svart, mørkt og fashion. Hodeskaller, sortfarge, mørke skoger og ekle monstre er nordmenn til odel og eie, og nettopp det ønsker Anti Sweden jeans å spille videre på.
– Det er det samme som har skjedd med punken som har begynt å skje med dødmetall-subkulturen nå. Det har blitt mer og mer kommersialisert og mange har gjort temaer på det innen fashion, allerede samtidig som det timingmessig er veldig riktig fordi det er veldig svart og mørkt. Det å eie et konsept, det er noe annet enn å bare komme med en ny bukse. Og fra starten syntes vi det var gøy å sparke litt til søta bror, sier Wold.

«Verdens ondeste illustratør»
. For å virkelig fange essensen av dødmetallen hentet designer i Anti, Fredrik Melby – som også er gitarist og bassist i metallbandet Manhattan Skyline – en av de store illustratørene innen musikksjangeren, Justin Bartlett til å være med på prosjektet. Bartlett er fra California og har de siste ti årene livnært seg av å illustrere plateomslag, nettsider og annet bandmateriale for rockeband og metallband.

Lørdag 18. april åpner altså Anti sin egen jeansbutikk i Kristian Augustsgt. 13 på Tullinløkka, og har i den forbindelse sydd sammen denne faustianske kontrakten:
– Lever inn dine svenske jeans og få kr. 333,- i rabatt på dine nye Anti Sweden jeans. Prisen blir da satans bra, nemlig kr. 666,- pr. jeans, reklamerer Wold, aldeles skamløst.