Norsk design priset i Zürich

Et gull, tre sølv og seks bronse ble norsk design til del da EDAwards (European Design Awards) gikk av stabelen søndag kveld. Bleed vant alene et gull og fire bronse.

7266 92112 original

The European Design Awards (EDAwards) er en prestisjetung utmerkelse som årlig kårer Europas beste arbeider innenfor grafisk design, illustrasjon og digitalt design. ED-awards er et samarbeid mellom 14 europeiske medie- og designmagasiner, og deles ut i forbindelse med European Design- konferansen som dette året fant sted i Zürich 15.-17. mai.

Norske designere mottok disse prisene:

*Bleed vant gull i kategorien Brand Implementation for sin jobb for designeventet BeyondRisør. Byrået vant også fire bronse: To for enkeltplakater (Single poster) til henholdsvis BeyondRisør og Damien Hirst, én for nettsiden til Snøhetta (Promotional site) og én i kategorien Printed self-promotion, utstillingen «Follow your inner moonlight; don't hide the madness».

*Øyafestivalen og designer Are Kleivan i Graphic Holding vant sølv i kategorien Brand implementation.

*M8 design vant sølv i kategorien Packaging food & beverages for Jyttemjøl.

*Halvor Bodin vant sølv i kategorien Corporate illustration for «Untitled» (X-Ray Vector Smart Object).

*Fasett vant bronse i kategorien Annual report for sin årsrapport for SSB.

*Claudia Graphic Design Studio ved Claudia C. Sandor vant bronse for Heaven Scent-logo

Har bidratt til gjennombruddet. Johan Verde, industridesigner og kunstnerisk leder for det årlige designeventet BeyondRisør, er imponert over Bleeds gull i EDAwards.
– Den oppmersomheten som Bleed nå får er med på å bygge Beyond Risørs merkevare internasjonalt. At vårt grafiske design utmerker seg og blir satt så stor pris på internasjonalt gjør at det blir langt lettere for oss å bli sett også her hjemme i Norge, sier Verde.

Dette er tredje gang EDAwards blir gjennomført. De første to arrangementene foregikk i Athen og Stockholm, og på tross av finanskrisetider har årets festival og konferanse i Zürich vært den største til nå. Festivalen blir arrangert i samarbeid med the International Council of Graphic Design Associations (Icograda). Neste års festival og konkurranse skal foregå i Rotterdam.

Last ned vinnerlisten under.

aa87ead5-ead5-4eb8-970c-92a0ec3dde65.xls