Se de første nominerte til Pustehullet

De tre nominerte arbeidene fra 1. kvartal til Dagbladets annonsekonkurranse Pustehullet er klare.

9840 939f8 original
9841 35c59 original
9842 8d37e original

I januar 2010 deler Dagbladet ut prisen Pustehullet for beste annonse i Magasinet for 10.ende gang. I forrige uke møttes den nye juryen, ledet av Anette Briest Kriszat fra McCann, for å nominere tre kandidater fra 1. kvartal.
– Etter en grovsortering av alle annonsene satt juryen igjen med et solid knippe arbeider på et høyt nivå. Men det var tre annonser fra vidt forskjellige bransjer, med helt forskjellige virkemidler som stod igjen som klare kandidater fra 1. kvartal, sier juryens leder Annette Kriszat.

De nominerte, i tilfeldig rekkefølge:

Try reklamebyrå for Vinmonopolet. Juryens begrunnelse:
«Less is more går aldri av moten. En problemstilling der man fort kan overdramatisere virkeligheten. Annonsen forteller en brutal virkelighet med stor troverdighet med enkle og realistiske virkemidler. Byrået og Vinmonopolet har stolt på ideen og juryen slår fast at dette er et godt eksempel på at virkeligheten er sterk nok i seg selv.»

Dinamo for Norsk Sykepleierforbund.
Juryens begrunnelse:
«Av og til gjør et pennestrøk hele forskjellen. Vi har hørt om sykepleiernes lønnskamp mange ganger før, men denne annonsen presenterer urimelighetene så elegant og effektivt at man ikke kan stille seg likegyldig til dem. Smart tenkt.»

Try reklamebyrå for Volkswagen. Juryens begrunnelse:
«Originalt og befriende enkel bruk av mediet. Den samme annonsen er rykket inn tre ganger etter hverandre, for å fortelle at Volkswagen holder lik avstand til bilen foran hele tiden. Ved første øyekast kunne det riktignok virke som man hadde rykket inn annonsen flere ganger ved en feil, men ved nærmere ettersyn var det klart at dette var et glimrende eksempel på at ‹the medium is the message›.»

I juryen som nominerte 1. kvartal satt:
Trond Vestengen, AD i Ernö
Magdalena Kamøy, tekstforfatter I DDB
Chris Samsway, kunde, Kraft
Torkel Bjørnstad Sveen, AD Kitchen
Lillian Wambheim, innhabilitetsmedlem, leder for Magasinet/Dagbladet
Annette Kriszat, AD McCann