Åpner verdens første SMS-museum

Fredag 5. mars åpner Nasjonalmuseet for SMS. Dette er et prosjekt som skal sørge for å bevare og katalogisere et bredt utvalg av tekstmeldinger for ettertiden.

7819 36c13 original

Fra tidligere tider har man kunnet lære mye om mennesker og det samfunnet de levde i gjennom å studere korrespondanse mellom privatpersoner.
For eksempel har vi kunnet få nye perspektiv på Knut Hamsuns liv og forfatterskap gjennom å studere brev som har blitt tatt vare på.

– Men hvem skal ta vare på Dag Solstads tekstmeldinger?, spør SMFB-kreatør, Alexander Gjersøe.

Hver dag slettes tusenvis av fantastiske, morsomme, triste, viktige, romantiske, kjedelige, geniale, idiotiske og mystiske SMS fra norske mobiltelefoner. Nasjonalmuseet for SMS ser det som sin oppgave å sørge for at en vesentlig del av dette lever videre.

Innsamlingen av SMS til museet pågår i disse dager ved at hele Norge inviteres til å videresende sine SMS til oss, samtidig som vår komité jobber med å katalogisere og velge ut det materialet som skal representeres i samlingen. Initiativtaker og hovedsponsor for museet er teleoperatøren Tele2.

Kongefamilien er invitert til å åpne nettmuseet ved å sende inn en åpnings-SMS fredag 5. mars. Det arbeides parallelt med å sette opp en fysisk versjon av museet i Oslo til sommeren.

Produksjon: Mediafront
Reklamebyrå: SMFB
Kreativt team: Hans Magne Ekre & Alexander Gjersøe
Konsulent: Christian Steen
Prosjektleder: Camilla Kolverud
Ansvarlig hos Tele2: Camilla Grund