2,7 millioner til fem spillprosjekter

Årets andre søknadsrunde for spillprosjekter er avsluttet og det deles ut 2,775 millioner til fem prosjekter.

11413 6a62e original

– NFI mottok 23 søknader og prosjektene var av høy kvalitet, så også i denne søknadsrunden var konkurransen om midlene hard, sier rådgiver for spill i Norsk filminstitutt Kaja Hench Dyrlie, som også er veldig glad for den store variasjonen innen sjanger og målgruppe.

Om spillene:

Elleville spill.
Kool Produktion AS er tildelt 500.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Elleville spill. Kool Produktion AS skal produsere elleville apps, basert på den nordiske fjernsynsserien om Elleville Elfrid. Les mer om Elleville spill.

SKAR – Hammeren vender tilbake (bildet). Blink Studios er tildelt 1.500.000 kroner i utviklingstilskudd til SKAR - Hammeren vender tilbake. Spillet blander stilisert fantasy med et særegent norrønt uttrykk og tar utgangspunkt i den fiksjonelle norske byen Skar, i tiden etter Ragnarok og de gamle gudenes tilsynelatende undergang. Les mer om SKAR – Hammeren vender tilbake

Heroes Guild.
Kristanix Studios AS er tildelt 150.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Heroes Guild. Heroes Guild baserer seg på en idé hvor to tradisjonelle sjangre, rollespill og strategispill, kommer sammen og danner et nytt konsept. Les mer om Heroes Guild

Vennebyen.
Ravn Studio AS er tildelt 400.000 kroner i utviklingstilskudd til applikasjonsspillet Vennebyen. Vennebyen er inspirert av barns fasinasjon av utrykningsetatene. Samarbeid, vennskap, toleranse, kunnskap, aktivitet og moro er stikkord for dem som bor i Vennebyen. Les mer om Vennebyen.

Among the Sleep. Krillbite Studio er tildelt 225 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Among the Sleep. Among the Sleep er et mørkt eventyrspill sett fra et to år gammelt barns perspektiv. Les mer om Among the Sleep.