Trier avslutter Haugesund

Joachim Triers «Oslo, 31. august» er Den norske filmfestivalens offisielle avslutningsfilm torsdag 25. august.

8041 40be2 original


Filmen høstet strålende kritikker da den ble vist under Un Certain Regard ved filmfestivalen i Cannes tidligere denne måneden. «Oslo, 31. august» er Triers andre spillefilm etter «Reprise» (2006).
– Joachim Trier kom med sin helt særegne fortellerstil som en frisk vind med sin første film «Reprise» for fem år siden. I sin andre film har han videreutviklet sitt særpreg, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.

I tillegg til å være et portrett av Oslo i dag, er filmen et visuelt og emosjonelt drama om en mann som er drevet til sitt eksistensielle nullpunkt.
– Jeg har prøvd så godt jeg kan å lage en alvorlig fortelling om en norsk samtid slik jeg ser den, og håper inderlig folk vil kjenne seg igjen i tematikken, sier Joachim Trier.

– Det føles for tiden som om det er mange som savner filmer som rører og tar dem på alvor som tilskuere. Det er dette vi har ønsket å få til med Oslo, 31. august, forteller regissøren, som gleder seg til å vise filmen i Haugesund til et norsk publikum for første gang.

«Oslo, 31. august» er fritt basert på den franske kultromanen «Le feu follet» av Pierre Drieu la Rochelle fra 1931. Samme materialet er behandlet i filmen av samme navn fra 1963, regissert av den franske nybølgeregissøren Louis Malle. Trier har fortsatt sitt tette samarbeid fra «Reprise» med Eskil Vogt på manussiden og skuespiller Anders Danielsen Lie i hovedrollen.

Oslo, 31. august er produsert av Motlys i co-produksjon med Don’t Look Now ved produsentene Hans-Jørgen Osnes, Yngve Sæther og Sigve Endresen. Filmen distribueres av Norsk Filmdistribusjon (nåværende Sandrew Metronome) og får ordinær kinopremiere 31. august.