Natt&Dag forlikt med Yoko Ono

Gratisavisen Natt har kommet til enighet med Yoko Ono om forlik etter å ha brukt en tegning av John Lennon og ordet «Imagine» i en annonse for et bilmerke.



Gratisavisa Natt&Dag havnet tidligere i sommer i unåde hos John Lennons berømte enke etter at de brukte et tegnet portrett av Lennnon og sangtittelen «Imagine» i en annonse, uten å ha fått det klarert på forhånd.

– Vi er opptatt av å løse dette på en grei måte og vi jobber nå med å utarbeide et forlik. Det er selvfølgelig viktig for dem å beskytte sine rettigheter, sa daglig leder Christian Rasmussen hos utgiveren Innovaton Media, til Dagbladet i forrige uke.

Donasjon til Utøya. Nå er det altså klart at forliket er inngått. I en pressemelding fra Natt&Dag sier avisen følgende: Gratisavisen Natt&Dag har blitt enige med Yoko Ono om forlik. Forliket er utarbeidet i samarbeid med Yoko Onos advokater og akseptert av begge parter. Løsningen er også tuftet på de verdier partene representerer. Forlikssummen skal doneres til en stiflelse som jobber for samfunnsengasjement blant unge.

John Lennon/Yoko Ono støtter forslaget fra Natt&Dag om at forlikssummen doneres til fondet som er etablert i forbindelse med gjenoppbyggingen av Utøya.

– Grusomhetene på Utøya har påvirket oss alle. Begge parter føler at dette er en fornuftig og positiv løsning på denne saken, sier daglig leder i Natt&Dag, Christian Rasmussen.

Natt&Dag setter pris på at Yoko Ono var løsningsorientert samtidig som at saken gikk relativt raskt unna.
– Det er aldri veldig kjekt med slike ting, men man er jo blitt litt hardhudet av å jobbe i Natt&Dag etterhvert, sier Rasmussen.