Lea og Hesle til Lisboa

Ingrid Lea og Torny Hesle fra Dist Creative vant konkurransen om å få dra til Lisboa og konkurrere i Eurobest mot andre unge kreative fra hele Europa.

Dette er første gang at Capa og arrangørene bak Eurobest og Cannes sender et rent jenteteam for å konkurrere i utlandet.

– Capa er stolte av å endelig kunne sende noen jenter fra bransjen til en europeisk reklamefestival. Vinnerbidraget er løst med en flott idé som skaper oppmerksomhet. Capa gleder seg til å følge dette teamet både i Eurobest og i årene fremover. Lykke til i Lisboa, sier prosjektleder Vibeke Jacobsen.

Ingrid Lea og Torny Hesle (samt deres ukrediterte, men likefullt deltakende makker Thale Høy-Petersen) vant med sitt bidrag foran 19 andre jobber som deltok i konkurransen, der utfordringen var å gjøre det kjent for folk med hodepineplager at det finnes et forbund for dem.

Et år av triumfer.
Young Creatives-seieren kommer som enda en perle på en snor av triumfer for de tre unge kreatørene. I våres vant de gull i kategorien Integrated Campaign i Clio, med en jobb for Ruter. Samme jobb vant sølv i Gullblyanten, og ikke nok med det: De vant også gull i Gullblyanten for «Ikke la dine problemer bli barnas probem» for Stine Sofies Stiftelse (sammen med nevnte Thale Høy-Petersen, Christine Betten og Karoline Arnesen).

– Det måtte en veldig sen kveld til å for å klare å klekke ut løsningen på denne, forteller Lea og Hesle til kreativtforum.no.

– Det finnes veldig mange måter å illustrere hodepine på, og alle er klisjéer, for alle vet jo hvordan hodepine er. Vi tenkte at det måtte være mulig å finne en måte å snakke med migreneutsatte som vil gjøre at de føler seg sett og forstått, forteller de to, som er henrykte over seieren.

– Det er litt som da vi fikk Clio-telefonen, vi visste ikke hva vi skulle si. Det er veldig stas, men vi blir litt satt ut av sånt. Nå er det bare å pakke og dra til Lisboa!

Young Creatives er kategorien for kreative hoder under 28 år under Europas største reklamefestival, Eurobest, som i år foregår 28.-30. november i Lisboa.

I juryen satt Eirik Sørensen fra Dist Creative, og Capa ønsker å understreke at han var innhabil i forbindelse med bidraget, noe som er gjengs prasis i slike konkurranser.

Du kan laste ned vinnerskissen under artikkelen.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.