Lanserer legehjelp på nett

To gründere står bak lege.no, der publikum skal få personlig kontakt med leger på nett i løpet av minutter.

12126 90334 original

1. mars lanseres helsetjenesten lege.no. Her skal man enkelt, raskt og helt trygt komme i kontakt med en lege som sitter klar til å hjelpe med helsespørsmål.

Bak lege.no står Gulen-gründerne Linn Dyveke og Njål Wilberg som også blant annet har lansert sms-søketjenesten Ask Adam og musikktjenesten Beat.

– Per i dag finnes det ingen tilfredsstillende måter å søke trygg, riktig og korrekt helseinformasjon tilpasset pasientens ståsted på nett. Man kan finne mye informasjon om diverse sykdommer og plager, men det er svært vanskelig for folk å finne fram i denne jungelen, sier Linn Dyveke Wilberg.

Live-chat. Lege.no har knyttet til seg leger som sitter klare på web når brukeren logger seg inn. Selve sesjonen varer i inntil 20 minutter og er i utgangspunktet lagt opp som en live-chat mellom pasient og lege. Lege.no garanterer for anonymiteten til brukerne, og alle konsultasjoner slettes en time etter at legekonsultasjonen er avsluttet.

Supplement til fastlege. Det vil ikke være mulig å få sykemelding eller resepter på bakgrunn av konsultasjoner med lege.no, men legene her vil være behjelpelig med å råde pasienter til videre oppfølging hos fastlege eller spesialister der dette virker nødvendig.

– Veldig ofte kan helserelaterte søk på nettet skape unødig mye engstelse og redsel fordi enkle symptom kan være et tegn på svært alvolig sykdom. I de fleste tilfeller er symptomene helt uskyldige eller skyldes mindre alvorlige sykdommer og infeksjoner. Her vil legene våre ha både en opplysende, beroligende og informativ oppgave tilpasset akkurat den pasienten som tar kontakt, sier Linn Dyveke Wilberg.

Lege.no er betjent mandag til fredag fra klokken 10.00 til 18.00.

Gründerne presiserer at tjenesten ikke kan erstatte fastlegetjenesten og at ved behov for akutt hjelp må man bruke medisinsk nødnummer 113.

På bildet: Gulengründerne Njål og Linn Dyveke Wilberg lanserer denne uken en helt ny norskutviklet helsetjeneste på web. Foto: Eivind Senneset