Vant Oslo Startup Weekend med Niddly

Selskapene Lemonade og Funkbit brukte 54 timer på å komme opp med kvitteringssystemet Niddly.

Oslo Startup Weekend er en konkurranse som arrangeres i over 120 byer i 35 land. Konkurransen fokuserer på innovasjon, nyskapning og gjennomføring. I løpet av 54 timer skal deltakerne komme opp med en nyskapende idé og lage en prototype. Juryen legger vekt på gjennomføringen, businessmodellen og at man har undersøkt behovet i markedet.

Selskapene Lemonade og Funkbit endte opp med å lage Niddly: «Receipts. Done right.»Slik forklarer de jobben selv:

– Niddly er et konsept bestående av to deler. Den første delen er en applikasjon til smarttelefoner hvor du kan ta bilde av kvitteringene dine og dermed oppbevare en digital kopi på nettet. Akkurat dette har blitt laget av veldig mange før oss, men de fleste applikasjonene er kompliserte, stygge og overlasset med unødvendig funksjonalitet. Niddly er enkelt og minimalistisk.

– Den andre delen av ideen var å lage en liten boks (foreløpig navn: «Epic Piece of Hardware»), som kan installeres mellom kasseapparatet og kvitteringsskriveren. Den vil automatisk oppdage om kunden som skal betale er registrert hos Niddly og dermed sende kvitteringen digitalt istedenfor å skrive den ut.

Se presentasjonen av konseptet her.

Det er to grunner til å gjøre det på denne måten, ifølge gründerne:

1: Å bytte ut et kasseapparat er svært kostbart. Særlig i stor skala.
2: Papirkvitteringene vil fortsette å eksistere i lang tid fremover. Med begge løsningene kan vi tilby ett sted for alle kvitteringene dine, uansett om de blir tatt bilde av eller sendes automatisk fra butikken.

http://niddly.com

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.