Grandpeople på Amerikabåten

Det unge designbyrået Grandpeople i Bergen tar steget ut av landet og flytter en ansatt til New York.

Grandpeople i Bergen har jobbet med kunder fra USA og resten av verden siden 2005, men først nå tar de det virkelige steget ut av landet. I april signerte de sin første kontrakt i verdensbyen.

Signerer i New York. —Ved å flytte en ansatt til New York har vi muligheten til å oppnå en helt annen kontakt og nærhet til de aller største varemerkene i verden enn hva vi ellers hadde hatt, sier designer Gaute Tenold Aase, som flyttet til det store eplet i vinter.

Grandpeople signerer nå sin første formelle samarbeidsavtale i New York med Agentbyrået Bernstein & Andruilli, som skal jobbe for å hente inn de store oppdragene til bergensbedriften.

– B&A er veldig etablerte og anerkjente her i New York og i USA forøvrig, og jobber med de største merkevarene i verden, som Adidas, Apple, Disney, H&M og Sony, sier Gaute Tenold Aase.

Verdens største modellbyrå
. Grandpeople var også i New York i fjor, da de ble invitert til å presentere seg for verdens største modellbyrå.

—De fant oss via nettsidene våre og tok direkte kontakt, sier daglig leder Jørgen Eidem.

Modellbyrået trengte et nytt image og en ny tilstedeværelse på nett, og istedenfor å gå til det største reklamebyrået i sin egen by, valgte de selv ut tre byråer fra hele verden som de synes passet best til egen smak og egne behov.

Flere internasjonale prosjekter.
I tillegg til New York-virksomheten er Grandpeople involvert i flere internasjonale prosjekter, blant annet i startfasen av et samarbeid med kleskjeden Urban Outfitters i USA. Samtidig utfører bergensbedriften sitt karakteristiske design for en TV-kanal i Tyskland, et kunstgalleri i Spania og et trykkeri i Paris.

Et av de aller mest internasjonale kundene har byrået i egen hjemby, med det Bergensbaserte klesmerket Norwegian Rain. Den nystartede merkevaren har fått stor oppmerksomhet på motemesser i Milano, Paris, København, Amsterdam og New York, og har fått flere anerkjennelser i italienske Vogue.

Kommentarer

Kristian Grønevet

art director i R8 Edge

6 år, 2 måneder siden

Lykke til Gaute!

Endre Berentzen

Creative Director i ANTI

6 år, 2 måneder siden

Blir spennende å følge utviklingen gutter, keep us posted! Høres dog litt skummelt ut med amerikabåt i disse Titanic jubileumstider;-)