Apper forener forlag og spillbransje

Den nye applikasjonen «Maja og det magiske speilet» er resultatet av Gyldendal forlags ferske samarbeid med spillutviklerne i Bifrost Entertainment.

En spillmotor har blitt utviklet samtidig med historien om spøkelset Maja, og resultatet er en helt ny type applikasjon for barn. App-en er en hybrid mellom dataspill og barnebok, eller sagt annerledes: En barnebok med spillelementer hvor barna må hjelpe spøkelset Maja og katten hennes Mino med å redde innbyggerne på spøkelsesøya Bøh!

Historien om Maja blir fortalt i animasjon, med både fortellerstemme og musikk. Men det aller viktigste er å spøke og snike seg gjennom alle de små spillene. Barna kan lese og spille seg gjennom boken på egenhånd til fortellerstemmen, eller sammen med noen som leser høyt fra boken.

Pionervirksomhet. Boken/appen er ment for barn mellom 4 og 8 år. Redaksjonssjef i Gyldendal, Harald Fougner, er stolt av resultatet.

– Dette er den klart mest interaktive utgivelsen vi har hatt så langt. Og også forretningsmodellen med at vi har samarbeidet med dataspillutviklere er helt ny, sier han.

Marius Stensland i Bifrost Entertainment forteller at det har vært en fin utfordring å balansere mellom to sjangre på denne måten.

– Den nye sjangeren skal være interaktiv og utfordrende, samtidig skal små barn kunne oppleve historien alene, uten for mye hjelp av foreldrene. Det betyr ikke at foreldre ikke kan delta, fortellerstemmen i boka kan deaktiveres slik at mor eller far kan lese høyt.

Fremdeles i startgropa. – Det har vært veldig spennende for oss å lage noe sammen med et forlag som ønsker å skape noe nytt. Som samtidig ser verdien i spill som medium, og som ønsker å dra elementer derfra inn i den etablerte barneboksjangeren. Kombinasjonen av Gyldendals redaksjonelle erfaring sammen med vår spillbakgrunn har vært spennende. Dette er bare starten, sier Marius Stensland.

Her finner du appen på iTunes.

Christoffer Grav, illustrasjon og figurdesing
Anna Karlsdottir, manusforfatter
Geirr Johnson, fortellerstemme
John Erling Johnsen, musikk og lyddesign
Kalli Karlson, design og implementering
Erlend Grefsrud, design og layout
Tommy Nguyen, hovedprogrammerer
Marius Friis Stensland, produsent
HAVA Media, co-produsent

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.